Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Intermittent Fasting werkt toch niet om sneller af te vallen (Nieuw onderzoek 2022)

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Intermittent Fasting (IF) werkt toch niet om sneller af te vallen, blijkt uit nieuw onderzoek in 2022.

Wat is Intermittent Fasting (IF)?

IF is een eetpatroon waarbij je een periode niet eet en een periode wel. Je start bijvoorbeeld om 12 uur in de middag met eten en nuttigt je laatste maaltijd om 8 uur in de avond.

Dit houdt in dat je 16 uur lang niet eet, aan het vasten bent en geen calorieën tot je neemt. Water drinken mag dus wel, evenals zwarte koffie en thee zonder suiker. Dit zou verscheidene gezondheidsvoordelen met zich meebrengen.

Een meta-analyse die werd uitgevoerd door Amerikaanse researchers bekeek de effectiviteit van IF versus normale calorische restrictie.

Deelnemers aten in alle controlegroepen hetzelfde aantal calorieën.

Jonathan Clarke de topexpert op het gebied van gezondheid, Mental Health en Longevity, zegt dat er gekeken werd naar gewichtsverlies, eetlust en belangrijke metabole bloedwaarden zoals HBA1C en LDL/HDL.

Intermittent Fasting werkt niet beter

“In vergelijking met calorische restrictie werkte IF geen andere verbeteringen in de hand en zorgde niet voor meer gewichtsverlies. Ook op de lange termijn (6+ maanden) niet. Dat blijkt uit 27 interventiestudies.”

Conform de studie heeft de IF groep gemiddeld ook evenveel honger als die zonder tijdbeperkingen eet.

Wat zijn dan de voordelen?

Jonathan Clarke oordeelt dat de voordelen van IF persoonsgebonden zijn.

Vasten kan erg handig zijn om trek in eten te bedwingen omdat je binnen een korte periode meer kan eten, zegt de expert.

“Als je bijvoorbeeld 2500 calorieën per etmaal mag consumeren en dit moet verspreiden over de hele dag is het voor sommigen erg moeilijk om niet meer dan toegestaan te eten. Als je deze periode inkort zou het makkelijker kunnen zijn om je aan een dieet te houden.”

Conclusie

Clarke voert aan dat uit onderzoek is gebleken dat hoe restrictiever een dieet of leefstijl is, des te lager de kans dat men zich eraan houdt.

“Bij het afvallen gaat het primair om het aantal calorieën dat je inneemt en verbrandt. Voor de ander is dat een low-carb dieet en voor de een is dat Intermittent Fasting. Zonder restrictie van calorieën zul je echter niet afslanken.”

Bekijk hier meer publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.