Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mensen in Suriname die anderen stiekem vergiftigen met de dood tot gevolg worden nauwelijks gepakt

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Volgens een klokkenluider worden mensen in Suriname die zich schuldig maken aan het vergiftigen van een ander met de dood tot gevolg nauwelijks gepakt.

Daders die zich schuldig maken aan het doelbewust ombrengen van een persoon door in het geniep voor de gezondheid zeer schadelijke middelen toe te dienen, ontlopen zo hun straf.

De deskundige vertelt aan GFC Nieuws dat er door de relevante actoren in Suriname veel te snel er van uitgegaan wordt dat iemand een natuurlijke dood is gestorven.

Volgens hem zijn er in het recente verleden vaker gevallen geweest waarbij personen zijn overleden en er toch nog twijfels bestonden over de precieze doodsoorzaak.

Maar in Suriname is het volgens de ingewijde zo dat bijvoorbeeld bij het vergiftigen van een slachtoffer, de juiste overlijdensoorzaak niet boven water komt omdat het toxicologisch onderzoek niet uitgebreid genoeg is of nooit is uitgevoerd.

Bij overlijden komt een arts en die stelt soms al heel snel vast dat het om een natuurlijke dood gaat.

Bij de forensische toxicologie wordt er gebruik gemaakt van verschillende analytische technieken, onder meer dunne-laag chromatografie, UV/VIS-spectrofotometrie, gaschromatografie-massaspectrometrie en ultrahoge prestatie vloeistofchromatografie.

“In Suriname beschikken wij echter niet over de allernieuwste en modernste onderzoekstechnieken. Een gewiekste moordenaar kan zo de dans veel makkelijker ontspringen”, stelt de insider.

Strafrechtelijk gezien wordt toxicologisch onderzoek verricht in geval van niet-natuurlijk overlijden.

Indien een arts echter in eerste instantie vaststelt dat er sprake is van een natuurlijke dood, wordt er in de meeste gevallen helemaal geen autopsie uitgevoerd.