Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Personeel RGD ontvangt laatste tranche twk-gelden

GFC NIEUWSREDACTIE- Het personeel van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) kon eerder deze week over de twk-gelden over het dienstjaar 2021.

Hiermee zijn de afspraken gemaakt tussen de directie en het bestuur van de Bond Personeel Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD), voortvloeiend uit de Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) 2021 nagekomen.

De rekeninghouders van De Surinaamsche Bank, konden het eerst over de gelden beschikken. Het personeel is aangenaam verrast met de vroegtijdige overmaking, omdat de afspraak tussen de bond en de directie was dat de derde tevens laatste tranche medio juni zou plaatsvinden.

De eerdere overmakingen van medio april en medio mei zijn verlaat uitbetaald. Dit heeft geleid tot stakingen van het ontevreden personeel en is de gang naar de groene tafel ingezet door beide partijen.

De directeur van de RGD, Nishita Gajadin, zegt opgelucht te zijn dat dit traject is afgerond. “De directie is de ministers van Volksgezondheid en Financiën enorm dankbaar voor het vrijmaken van de middelen. De RGD bevindt zich in moeilijk vaarwater en kon de gelden niet op eigen kracht ter beschikking stellen”.

Zij bedankt het personeel voor haar geduld en doet op hen het beroep om de dienstverlening als vanouds te verlenen aan de doelgroep. De RGD-topvrouw stelt dat elke RGD’er nodig is om het bedrijf uit de huidige positie te halen. Stappen daartoe zullen spoedig gecommuniceerd worden met de medewerkers.