Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Problemen met inschrijvingen Mulo-leerlingen voor schooljaar 2023-2024

GFC NIEUWSREDACTIE – Op 2 oktober begint het schooljaar 2023-2024 in Suriname, maar voor veel ouders van kinderen die zich nog moeten inschrijven voor leerjaar 9, 10 en 11, begint het schooljaar met frustratie en zorgen.

Een aantal ouders ging vanmorgen naar de VOJ Inspectie om hun ongenoegen te uiten, omdat hun kinderen waren toegewezen aan scholen ver weg van hun woonplaats.

“Wij wonen in Lelydorp en mijn kind moet naar OS Latour. Ik ben van Lelydorp en mijn kind moet naar Paranam. Ik ben van Paranam en mijn kind moet naar de Mahonylaan. Ik ben van Livorno en mijn kind moet naar Lelydorp. Wij gaan dit niet kunnen betalen. Ook gaat het om jonge kinderen van 11 en 12 jaar, die nu zulke grote afstanden moeten afleggen,” waren enkele noodkreten van de aanwezige ouders.

Opvallend was dat de medewerkers van de VOJ Inspectie niet in staat waren om de ouders te helpen. “Wij registreren geen leerlingen, dat gebeurt op de scholen. Er is een speciale commissie die de kinderen op de scholen plaatst,” was het antwoord van de VOJ Inspectie naar de ouders toe.

Verward vroegen de ouders zich af waar ze naartoe moesten gaan, want de scholen waren gesloten en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) had hen naar de VOJ Inspectie gestuurd.

De spanning liep op en uiteindelijk werd de politie erbij gehaald om de orde te handhaven. Ondanks de aanwezigheid van de politie werden de ouders niet geholpen en keerden ze radeloos terug naar huis.