Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

RBTM houdt 22-jarige telefoondief aan

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben in de avond van maandag 16 mei de 22-jarige Shaquille D. op een adres in het district Wanica (Suriname) opgespoord en aangehouden.

Een man deed op zondag 8 mei op het politiebureau Kwatta aangifte ter zake diefstal van zijn mobiele telefoon. Volgens zijn verklaring bood hij de telefoon via social media onder de noemer “Things for Sale” ter verkoop aan.

Shaquille reageerde hierop en volgens afspraak ontmoette de aangever de jongeman op een adres te Paramaribo. De verkoper overhandigde de mobiele telefoon ter bezichtiging aan Shaquille. Bij die gelegenheid maakte hij zich met de mobiele telefoon uit de voeten.

Aan de hand van de signalementen van de verdachte die de benadeelde beschreef en de wijze hoe de telefoondief het strafbaar feit heeft gepleegd, kreeg de politie direct het vermoeden om wie het ging.

De aangever toonde de politie ook een foto van de verdachte die hij via social media had kunnen achterhalen, waardoor de wetsdienaren direct constateerden dat Shaquille een bekende van de politie is.

De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Shaquille ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. De mobiele telefoon is nog niet achterhaald.

Shaquille is in verzekering gesteld.