Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Respectloos gedrag jegens president Santokhi heeft verwoestend effect op samenleving

GFC NIEUWSREDACTIE- In een gesprek met GFC Nieuws wijst Suriname- analist Pinas op een zorgwekkende trend die de Surinaamse samenleving ondermijnt.

De waarnemer benadrukt een toename van respectloos gedrag tegenover president Chan Santokhi. Hij is van mening dat deze houding niet alleen de president treft, maar ook de morele en ethische waarden van het land erodeert.

Hij is bezorgd over het signaal dat hiermee aan de jongere generatie wordt gegeven.

“De openlijke disrespect door volwassenen, die als rolmodellen moeten fungeren, vormt een bedreiging voor het inprenten van normen en waarden bij de jongeren”, benadrukt hij.

Deze trend heeft naar zijn zeggen niet alleen invloed op het kabinet van de president, maar reikt tot in de klaslokalen en huizen.

De Suriname- kenner benadrukt dat het probleem tastbaar en alarmerend is. Het gevaar schuilt in een nieuwe generatie die opgroeit met een vertekend beeld van respect en autoriteit, waarbij het gezag van leraren, ouders en politieagenten indirect wordt ondermijnd.

Het respectloze gedrag tegen president Santokhi is volgens hem symptomatisch en reflecteert een bredere crisis van respect binnen de samenleving.

Hij roept op tot een collectieve inspanning om de trend te keren en een cultuur van respect en waardigheid te herstellen, waarbij de jeugd positieve voorbeelden krijgt om na te volgen.