Suriname
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rotterdam in de greep van paniek na dubbele schietpartij

GFC NIEUWSREDACTIE- Rotterdam is opgeschrikt door een reeks gewelddadige incidenten, waarbij twee personen gewond raakten tijdens aparte schietpartijen. Een grote zoekactie is momenteel onderweg om de vermoedelijke schutter te vinden, die naar verluidt in militaire outfit is ontsnapt.

Op sociale media circuleren er momenteel beelden van een vermoedelijk opgepakte verdachte.

Op beelden die naar BNR zijn gestuurd is te zien dat er één verdachte is opgepakt voor de schietpartij bij het Erasmus MC.https://t.co/K5vsfFbuuY pic.twitter.com/zKh46PUsrO

— BNR Nieuwsradio (@BNR) September 28, 2023

Een lucht van angst en onzekerheid hangt boven de stad, versterkt door het geluid van sirenes die echoën door de straten en een politiehelikopter die boven de stad cirkelt.

In de verwarring zijn er mensen die het Erasmus MC ontvluchten, waar een van de schietpartijen plaatsvond.

De politie, zwaar bewapend en in volledige uitrusting, heeft het ziekenhuis doorzocht op zoek naar de verdachte.

De andere schietpartij vond plaats in een residentieel gebied aan het Heiman Dullaertplein, waar ook een uitslaande brand is gemeld.

De verdachte, een man in zijn midden 20 met zwart haar, wordt verondersteld gewapend en gevaarlijk te zijn en was laatst gezien in een gevechtsuitrusting met een rugzak en koptelefoon.

De autoriteiten hebben het publiek opgeroepen om waakzaam te zijn en direct 112 te bellen bij het waarnemen van de verdachte.