Twee rovers hebben vrijdag een taxichauffeur beroofd, waarna ze er ook nog met de auto van het slachtoffer vandoor gingen. Aan de Hernutterstraat ter hoogte van de Kankantriestraat, hebben de criminelen een aanrijding met het gestolen voertuig veroorzaakt.

Volgens het slachtoffer werd hij rond 11.00u door de twee mannen bij een taxi bedrijf te Latour benaderd voor een rit. De mannen vroegen aan de chauffeur om in het zand gedeelte van de Awaradam te rijden hetgeeb de chauffeur weigerde. De chauffeur reed vervolgens via de Hernutterstraat naar de Awaradam.

Daar aangekomen werd de chauffeur onder schot gehouden door een van de rovers. De tweede man stapte uit en trok een scherp voorwerp voor de taxichauffeur. Nadat de rovers geen geld hadden gevonden sommeerden zij de taxichauffeur om uit de auto te stappen. De twee rovers reden vervolgens plankgas richting Poelepantje.

Nadat ze een voertuig van achteren aanreden, reed de bestuurder het voertuig met een vaart naar achteren en kwam ook nog tegen een poort aan. De twee rovers stapten uit de taxi en vluchtten daarna te voet in onbekende richting.

De taxichauffeur bleef ongedeerd. De politie van bureau Nieuwe Haven kwam ter plaatse voor onderzoek.