Montenegro
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Požar na Separaciji “Doganje” usporio isporuku uglja za široku potrošnju

Pogledajte i

legalis-logo-2-279x300

Pljevlja najsjevernija opština u Crnoj Gori sa ogromnim,a neiskorištenim prirodnim resursima je opština koja već …

Pljevaljske Novine Društvo 13 Pregledi

Kako bi Rudnik uglja Pljevlja RUP nastavio uspješnu isporuku uglja za maloprodaju i tržište široke potrošnje potrebno je da  objekat Separacije “Doganje” ubrzo bude stavljen u punu funkciju. Usled uspješno spriječenog požara na krovnoj površini Separacije, koji se desio 1. aprila, nastala su oštećenja zbog čega je neophodna zamjena krova, U saopštenju Rudnika uglja navosi se da su nadležna stručna lica ustanovila da je požar izbio usljed samozapaljenja ugljene prašine na krovu objekta sepacije što nije rezultat ljudskog faktora. Pravovremenom intervencijom, profesionalnim i predanim odnosom prema imovini Društva, nakon dva sata borbe sa vatrenom stihijom, spriječeno je nastajanje veće materijalne štete na objektu separacije i požar lokalizovan nakon čega se pristupilo vršenju uviđaja i obezbjeđenju mjesta događaja.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja i zaposleni Rudnika uglja uspješno su spriječili širenje požara na objektu.

“Zaposleni u Službi zaštite lica i imovine Rudnika uglja AD Pljevlja  Momčilo Tomanović i Petar Dragašević, koji su bili u Monitoring centru kompanije, a po prethodnom upozorenju kolege iz patrole Dragana Gogića da je uočio dim na krovu objekta separacije, preko video nadzora u 14.45 h prvi su primjetili požar na pomenutom objektu. Iz Monitoring centra odmah su kontaktirani vatrogasna služba i policija, a zaposleni su se uputili na lice mjesta. Zaposleni iz Službe zaštite lica i imovine Gogić, Dragašević i Mladen Grujičić, iako nijesu profesionalno obučeni za vatrogasce, požrtvovano i predano su učestvovali u gašenju i spriječavanju nastanka ogromne štete, izlažući sebe velikoj opasnosti. Dodatno otežan rad činila je nestabilnost krovne konstrukcije zahvaćene požarom, visina objekta i vremenski uslovi, ali to nije obeshrabrilo vrijedne rudare da zajedno sa vatrogascima i u takvim uslovima vode računa jedni o drugima, što potvrđuje kolega Gogić koji je spasio pripadnika vatrogasne službe od propadanja kroz krov objekta”, navodi se u saopštenju RUP.

sepracija-1-700x525sepracija-zaposleni-700x934