Suriname

‘Parlement en ondernemers in het donker over natraject aanhouding eurozending’

PARAMARIBO, 4 jun – Het parlement en ook de samenleving worden in het ongewisse gelaten over het aanhouden van een forse geldzending in Nederland. Dit is incorrect, vindt parlementslid Asiskoemar Gajadien. Behalve dat het zo niet hoort, zijn er vooral de gevolgen. Binnen het bankwezen is het geldverkeer ineens veel strenger. Ondernemers voorspellen dat door de nieuwe maatregelen goederen en diensten duurder zullen worden.

De extra kosten zullen uiteraard afgewenteld worden op de klanten. “De Centrale Bank van Suriname geeft aan dat zij al vijf jaren voor transport van middelen zorgt namens het lokaal bankwezen, maar nu duidt alles erop dat de zaak overgenomen is door de minister van Financiën. Waarom is dat gedaan? De moederbank zwijgt”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Het parlement wordt intussen links gelaten.

Dat is een verkeerd signaal. “Als volksvertegenwoordiging, het hoogste college van staat, heeft het parlement het recht om te weten wat er precies hier gaande is”, aldus Gajadien. Zaken doen met de bank wordt langdradig en moeilijker. Vooral ondernemers hebben het recht te vernemen van de Centrale Bank van Suriname en de overheid wat gedaan moet worden om te voorkomen dat er nog een geldzending wordt aangehouden. Daar wordt over gezwegen als het graf.

Football news:

Kike Setien: Barcelona didn't play a great match. Espanyol played well in defense
Andujar Oliver on deletions: Fati went too far in the foot, and the foul on the Peak was even more dangerous, perhaps
Atalanta extended the winning streak to 11 matches, beating Sampdoria-2:0
Milner played his 536th game in the Premier League and was ranked in the top 5 of the League in games played
Barca midfielder Fati is removed in the Derby with Espanyol. He spent 5 minutes on the field
Suarez scored 195 goals for Barcelona and finished third in the club's top scorer list
Daniele de Rossi: People call Messi cowardly, but they are afraid to ask their wives for a remote control from the TV