Finland

Aleksi Jalli jatkaa ENCEssä kritiikistä huolimatta – ”Jamppi” sivuun, kolme ulkomaalaista sisään

Aleksi Jalli jatkaa ENCEssä kritiikistä huolimatta – ”Jamppi” sivuun, kolme ulkomaalaista sisään

ENCEn CS-kokoonpanoon kuuluu ensimmäistä kertaa ulkomaalaisia pelaajia, kun joukkuetta vahvistaa peräti kolme uutta nimeä.

28-vuotias Aleksi ”allu” Jalli jatkaa ENCEssä, mutta 19-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen siirtyy sivuun. IS:n tietojen mukaan Olkkonen miettii parhaillaan pelin vaihtoa Valorantiin.­

ENCE on vahvistanut virallisesti Counter-Strike-joukkueensa kokoonpanon vuodelle 2021. Yle Urheilu paljasti kokoonpanon lähteisiinsä perustaen jo tiistaina.

Viime vuoden kokoonpanosta jatkavat vain Aleksi ”allu” Jalli ja Joonas ”doto” Forss, joiden rinnalla pelaavat jatkossa israelilainen Lotan ”Spinx” Giladi, puolalainen Pawel ”dycha” Dycha ja tanskalainen Marco ”Snappi” Pfeiffer. Joukkuetta valmentaa Eetu ”sAw” Saha.

Kolmen ulkomaalaispelaajan lisäksi ENCE vahvisti Tuomas ”SADDYX” Louhimaan tehneen joulukuussa sopimuksen, mutta hän ei ole osa uutta kokoonpanoa. Louhimaa jäi kokoonpanon ulkopuolelle uudelleenrakennuksen aikana. Tiedotteen mukaan 19-vuotiaalle pelaajalle etsitään parhaillaan uutta joukkuetta.

19-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen ei ole myöskään osa uutta CS-kokoonpanoa, kuten IS uutisoi jo viime viikolla. Hänellä on yhä sopimus ENCEn kanssa ja pelaajan tulevaisuudensuunnitelmista keskustellaan parhaillaan. IS:n tietojen mukaan Olkkonen miettii pelin vaihtamista Valorantiin.

Tiedotteen mukaan Olkkosen jäämiseen kokoonpanon ulkopuolelle vaikutti muun muassa kiistelty major-pelikielto, joka estää pelaajan osallistumisen pelin ykkösturnaukseen. Uusi kokoonpano rakennettiin sillä ajatuksella, että se voisi kilpailla tulevaisuudessa myös majoreissa.

Tuomas ”SADDYX” Louhimaa teki joulukuussa ENCEn kanssa sopimuksen, mutta jäi lopulta uudelleenrakennuksen aikana ilman pelipaikkaa.­

ENCE joutui uudistamaan CS-joukkuetta merkittävästi, kun Jallin joulukuussa antamasta haastattelusta alkoi erikoinen tapahtumasarja. Salo twiittasi kesken ohjelman, ettei kaikkea Jallin sanomaa kannata niellä purematta. Salon mukaan Jalli ei ole ”niin yksinkertainen ja vaaraton ihminen kuin monet luulevat”.

Salo ei avannut seittänyt kommenttiaan tarkemmin, mutta kertoi nostaneensa kissan pöydälle, ”koska kukaan muu ei sitä tehnyt tai pystynyt”. Salon mukaan sille on syy, miksi Jalli on ainoa jäljellä oleva ENCE-pelaaja keväällä 2018 esitellystä kokoonpanosta. Salon twiitteihin reagoivat nykyiset ja vanhat ENCE-pelaajat eri tavoin.

Kohun seurauksena Jalli joutui kritiikin keskipisteeksi. Keskustelupalstoilla toivottiin Jallin jättävän ENCEn, mutta organisaatio pitää yhä kiinni tähtinimestään. Sahan mukaan Jalli haluttiin kokoonpanoon, koska hän on kokenut maailmanluokan tarkkuuskivääripelaaja, joka voi auttaa erityisesti nuorempia pelaajia.

Uudelleenrakennuksen aikana Olkkosen ja Louhimaan lisäksi sai lähteä apuvalmentaja Slaava ”Twista” Räsänen. Asiasta ilmoitettiin maanantaina.

Olkkosen ja Louhimaan lisäksi voimassa oleva sopimus on yhä myös armeijaan lähteneellä Jere ”sergej” Salolla ja uutta joukkuetta etsivällä Miikka ”suNny” Kempillä. Kummatkin ilmoittivat jo viime vuoden puolella siirtyvänsä sivuun.

Kaksi lupaavaa nimeä ja konkari

Uusista pelaajista kuumin nimi on 23-vuotias Dycha. Hän siirtyy saksalaisesta Sproutista, jossa hän oli joukkueen kantavia voimia viime vuonna. 20-vuotias Giladi on joukkueen nuorin pelaaja, jonka näytöt kansainvälisiä huippunimiä vastaan ovat vielä vähässä.

Sekä Dycha että Giladi ovat menestyneet erinomaisesti FPL-pelipalvelussa, jossa ammattilaiset ja lupaavat pelaajat pelailevat keskenään yleensä iltaisin ja öisin. Parhaat palkitaan rahapalkinnoin. Giladi voitti palvelun kuukausikisan elokuussa 2020 ja Dycha joulukuussa 2020.

ENCEn uutena pelinjohtajana aloittaa 30-vuotias Pfeiffer, jolla on pelikokemusta yli 10 vuodelta. Hänet muistetaan erityisesti Heroic-joukkueen kapteenina vuosilta 2016–18 ja 19–20.

Joukkueen valmentaja Saha kertoo uuden joukkueen rakennuksesta:

Uudistetun ENCEn toistaiseksi ainoa vahvistettu turnaus on ESL Pro League, joka alkaa 10. maaliskuuta. Huippuliigaan osallistuu 24 joukkuetta ympäri maailmaa. ENCE on yksi sarjan kumppanijoukkueista.

Joukkue debytoi kuitenkin näillä näkymin jo helmikuussa, kertoo Saha uutta kokoonpanoa koskevalla videolla. Joukkue haluaa saada virallisia otteluita vyön alle jo ennen tärkeitä EPL-otteluita, jossa vastaan asettuu maailmanlistan kärkinimiä.

Football news:

Koeman on the situation with Bartomeu: It's bad for the image of the leopards. For me, he has always been an exceptional person
Fiorentina Kokorina hosts Roma from the European Cup zone. Any chance of success?
Bartomeu was released on bail. He used the right not to testify against himself
Pedri returned to training with Barca. It was expected that he will miss 2-3 weeks due to injury
A representative of Laporte's headquarters: We have not communicated with Arteta. Koeman's work deserves praise
Investing in solar energy, healthy food, and Weddings: A guide to Levandowski's immense business empire
Paul Scholes: Tiago doesn't look like a player fit for Klopp. He would be more suitable for Manchester United