Alkon litramyynti väheni toukokuussa noin 13,1 prosenttia verrattuna edellisen vuoden samaan ajankohtaan, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Kaikista tuotteista oluen myynti laski eniten, yhteensä 18,6 prosenttia. Punaviinien myynti laski 16,9 prosenttia ja valkoviinien 14,7 prosenttia.

”Myynti on nyt tasaantumaan päin vilkkaimmista koronakuukausista”, Alkon liiketoimintajohtaja Kari Pennanen toteaa tiedotteessa.

Edellisvuoden kovaa myyntiä yhtiö pitää poikkeuksellisena. Toukokuussa 2020 Alkon litramyynti oli kasvanut 19 prosenttia vuoden 2019 toukokuusta koronapandemian aiheuttamien poikkeusolojen myötä. Tämän vuoden tammi-toukokuun välillä myynti litroissa on kuitenkin samaa tasoa kuin viime vuonna.

Alkoholittomien juomien kysyntä trendien siivittämänä

Selvässä nousussa on ollut alkoholittomien sekä matala-alkoholisten tuotteiden kysyntä, jonka uskotaan johtavan juurensa hyvinvoinnin ja terveyden trendeistä.

Toukokuussa alkoholittomien juomien myynti kasvoi 17,9 prosenttia, ja kaiken kaikkiaan niiden litramyynti kohentui 25,4 prosentia tammi-toukokuussa.

Pennanen huomioi tiedotteessa, että kokonaismyynnissä alkoholittomien juomien osuus on vielä pientä. Niiden myynti on kuitenkin ollut selvässä kasvussa. Vuonna 2020 Alko myi alkoholittomia juomia yhteensä 571 000 litraa, yli kolminkertaisesti vuoteen 2014 verrattuna.

”Puhumme kuitenkin merkittävästä trendistä, johon myös me haluamme vastata ja palvella tältäkin osin asiakkaitamme”, Pennanen kertoo.

”Kasvu tulee toki myös valikoiman kasvun myötä. Eniten kysyntä tällä hetkellä kohdistuu alkoholittomiin viineihin.”