Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Analyytikko Nokiasta: ”Käännematka etenee vankoin askelin oikeaan suuntaan”

Nokian kolmannen neljänneksen tulos oli yhtiön kolmas positiivinen tulosyllätys peräjälkeen, kirjoittaa Inderesin analyytikko Atte Riikola.

Nokian pääkonttori on Espoossa.

Verkkolaitevalmistaja Nokia kertoi aamulla markkinaodotuksia vahvemmasta heinä-syyskuun tuloksesta. Toimitusjohtaja Pekka Lundmark myös tarkensi yhtiön näkymiä ylöspäin.

– Ottaen huomioon tähänastisen vahvan tuloksemme, odotamme vertailukelpoisen liikevoittoprosentin olevan lähempänä antamamme vaihteluvälin ylälaitaa, hän sanoi.

Lue lisää: Nokialta pirteä tulosparannus

Inderesin analyytikko Atte Riikola luonnehtii analyysifirman aamukatsauksessa Nokian raporttia positiiviseksi yllätykseksi.

Hän arvioi, että näkymien tarkentuminen ohjeistushaarukan yläpäähän jättää mahdollisuuden ohjeistuksen nostolle vielä loppuvuoteen.

– Kaiken kaikkiaan Q3-raportti oli jälleen osoitus, että Nokian käännematka etenee vankoin askelin oikeaan suuntaan, hän kirjoittaa.

Samalla Riikola kuitenkin kiinnittää huomiota myös Nokian varoituksiin komponenttipulaan liittyvästä epävarmuudesta, mikä heikentää näkyvyyttä neljännelle neljännekselle ja ensi vuoteen. Tämä voi myös hidastaa viime aikoina nähtyä hyvää kannattavuuskehitystä.

Nokian tulos on otettu myönteisesti vastaan myös sijoittajien keskuudessa. Vajaan tunnin kaupankäynnin jälkeen Nokian osake oli 4,2 prosentin nousussa 5,25 eurossa Helsingin pörssissä.