logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Ässät laittoi valmentajaruletin pyörimään kovempaa kuin koskaan – julkaisi kolme seuraavaa päävalmentajaa

Porin Ässät kertoi perjantain tiedotustilaisuudessaan Ilta-Sanomien aiemmin uutisoiman tiedon, että Pasi Kaukoranta korvaa Mikael Kotkaniemen liigajoukkueen päävalmentajana. Kaukoranta toimii päävalmentajana kuluvan kauden loppuun asti.

Kaukoranta on toiminut Ässissä apuvalmentajana SM-liigaseurassa 11 eri kaudella. Viimeksi hän oli apuvalmentajana kaudella 2015–2016, jolloin sai potkut päävalmentaja Pekka Rautakallion kanssa samassa yhteydessä.

Vuoden 2017 syksystä asti Kaukoranta on toiminut Kankaanpään Mailan Superpesis-joukkueen urheilutoimenjohtajana, josta hän jää toistaiseksi virkavapaalle.

– Porin Ässät on meillä kaikilla porilaisilla sydämessä. Jos jääkiekkovalmentajalle tarjotaan töitä Ässistä, siitä ei voi kieltäytyä. Tartun tähän suurella patasydämellä, Kaukoranta sanoi tiedotustilaisuudessa.

Ensi kaudesta alkaen Ässiä valmentaa Jari Pasanen, jonka sopimus on 1+1-vuotinen. 54-vuotias Pasanen on tällä hetkellä päävalmentajana Tanskan pääsarjan Frederikshavn White Hawksissa. Sitä ennen Pasanen toimi viidellä kaudella päävalmentaja DEL-liigassa, kunnes sai viime syksynä potkut Iserlohn Roostersista.

Pasanen ei ole valmentanut urallaan Suomessa.

Ässät on myös neuvotteluissa loppusuoralla Pasasta seuraavan päävalmentajan kanssa, jonka nimeä seura ei kuitenkaan vielä kerro. Mysteerihenkilön on tarkoitus valmentaa Ässiä kaudesta 2021–2022 alkaen.

”Olemme valinneet valmentajat vuoden 2023 loppuun asti”

Sekä Pasanen että häntä seuraava päävalmentaja kuuluvat Ässien uuteen pelaajahankinnoista vastaavaan työryhmään, joka korvasi urheilujohtaja Jari Korpisalon työn aiemmin tänä syksynä.

– Pitkäjänteinen tekeminen on puuttunut, mutta nyt siihen tulee muutos. Viime vuosina olemme liian monta valmentajaa joutuneet potkimaan pois. Se päättyy tähän. Olemme valinneet seuraavat valmentajat vuoden 2023 loppuun asti, Ässien hallituksen puheenjohtaja Mikko Juusela kertoi.

Alkukauden Ässiä valmentanut Kotkaniemi on ”toistaiseksi vapautettu tehtävistään”. Joni Petrellin sopimus on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä ja Kaukorannan apureina toimivat Jere Härkälä, Jaakko Rosendahl ja fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä.

Pasi Kaukoranta Mikael Kotkaniemi

Pasi Kaukoranta ja Mikael Kotkaniemi juhlivat SM-kultaa Ässien apuvalmentajina keväällä 2013.Lehtikuva

Lue myös:

Kommentti: Porin Ässät tekee surkuhupaisaa sketsiviihdettä – eikä sekoilu pääty tähän

IS: Liigajumboksi juuttunut Ässät antoi potkut nyt myös Kotkaniemelle

Themes
ICO