Finland

Aurinkoon etätöihin? Kreikka houkuttelee koulutettua väkeä 50 prosentin veroporkkanalla

Aurinkoon etätöihin? Kreikka houkuttelee koulutettua väkeä 50 prosentin veroporkkanalla

Kreikan valtio haluaa ulkomaisia etätyöläisiä ja paluumuuttajia maahan.

Kreikka uskoo vetovoimaansa maana, jossa voi tehdä etätöitä. Kuva Rhodokselta, tyhjältä rannalta läheltä Lindoksen kylää.­

Kreikka valmistelee 50 prosentin veronalennuksen tarjoamista koulutetuille ihmisille, jotka muuttavat maahan ensi vuoden aikana. Asiasta uutisoi saksalainen Deutsche Welle (DW).

Kreikka yrittää näin hyötyä etätyön yleistymisestä ja mahdollisuudesta tehdä töitä aurinkoisessa lomamaassa, josta matkailijat ovat koronan takia kaikonneet. Maa on kärsinyt pidempään myös nuoren koulutetun työvoiman aivoviennistä, joka alkoi Kreikan ajauduttua talouskriisiin kymmenen vuotta sitten.

Kreikan talous kutistui vuosikymmenen aikana 25 prosenttia, ja 800 000 koulutettua ihmistä muutti ulkomaille. Tammi–syyskuun aikana Kreikan matkailutulot ovat supistuneet 78 prosenttia.

Tällä hetkellä yli 40 000 euroa vuodessa ansaitsevan veroaste on 44 prosenttia. Lakiesityksen mukaan asuinpaikkansa Kreikkaan siirtävän vero putoaisi 22 prosenttiin seitsemän vuoden ajaksi. Kreikan parlamentin on tarkoitus hyväksyä laki ennen vuoden loppua.

Aloite koskee kaikkia kreikkalaisia ja ulkomaalaisia, jotka eivät ole olleet Kreikassa kirjoilla seitsemän viime vuoden aikana. Hallitus toivoo, että veroetu houkuttaisi maahan erityisesti it-osaajia ja rahoitusalan ammattilaisia. Kreikan parlamentin on määrä hyväksyä laki vuoden loppuun mennessä.

– Teknologian avulla voimme valita, missä asumme ja työskentelemme, pääministeri Kyriakos Mitsotaksin taloudellinen savustaja Alex Patelis sanoi tiedotusvälineille DW:n mukaan.

– Auringon lisäksi Kreikka voi tarjota nyt myös veroetua.

Suunnitelman kerrotaan syntyneen, kun jotkut pankit ilmaisivat halunsa perustaa toimipaikkoja Kreikkaan Britannian erottua EU:sta. Myös teknologiayhtiö Microsoft ja autonvalmistaja Volkswagen ovat investoimassa maahan.

Kreikka on DW:n mukaan panostanut pandemian aikana vahvasti it-infrastruktuurinsa parantamiseen.

Football news:

Alexey Miranchuk was named after the singer of the 90s Glyzin. From him fanatela mom
Ibrahimovic scored for the first time in two months. Before Ronaldo - 4 goals
Due to attending an illegal party, Gladbach forward Embolo will miss the match with Werder
Torino sacked Giampaolo as head coach
Gary Neville: Manchester United will not become champions unless Pogba gives a couple of months of brilliant play
Mohamed Salah: I want to stay in Liverpool as long as possible, but everything is in the hands of the club
The Eintracht captain ended his career in the middle of the season for his son. He said goodbye to football by exchanging T-shirts with the referee