Teslan johtaja Elon Muskia on moitittu kryptovaluuttojen arvojen pomputtelusta tviittailullaan, ja syytöksiin vastatessaan Musk sai bitcoinin arvon jälleen nousemaan.

Maanantaina noin kello 10 Suomen aikaa bitcoinin kurssi liikkui noin 39600 dollarissa, 12 prosenttia sunnuntain vastaavaa ajankohtaa korkeammalla.

Musk kommentoi Twitterissä Cointelegraphin artikkelia, jossa varainhoitoyhtiö Sygnian toimitusjohtaja Magda Wierzycka moitti Muskia bitcoinin arvon manipuloinnista. Wierzyckan mukaan viranomaisten olisi pitänyt aloittaa tutkinta Muskin tviiteistä, jotka Wierzuckan näkemyksen mukaan olivat markkinamanipulaatiota.

Tesla ilmoitti helmikuussa ostaneensa 1,5 miljardin dollarin arvosta bitcoineja ja kertoi kelpuuttavansa bitcoinin maksuvälineenä tuotteilleen. Toukokuussa yhtiö kuitenkin ilmoitti, ettei bitcoin-maksuja enää huolita, koska louhinnassa käytetään runsaasti fossiilisilla polttoaineilla tuotettua energiaa.

Muskin mukaan Tesla myi 10 prosenttia bitcoineistaan osoittaakseen, että bitcoin on helposti likvidoitavissa markkina-arvoon vaikuttamatta. Hän kertoi, että Tesla ottaa bitcoin-maksuja jälleen vastaan siinä vaiheessa, kun puhtaan energian käyttö on todistetusti saatu järkevälle tasolle.

Musk on tviittailullaan onnistunut aiheuttamaan rajuja nousuja ja laskuja sekä bitcoinille että muutamille muillekin kryptovaluutoille. Tällä kertaa ei sentään räjähdysmäistä kasvua nähty, mutta bitcoin kipusi sunnuntain lukemista noin 10 prosenttia maanantaiaamuun mennessä.