logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Brexit-päivä lähenee, mutta mitään ei tapahdu – pääministeri May tyrmäsi oppositiojohtaja Corbynin ehdotuksen EU:n tulliliittoon jäämisestä

Lontoo

Britannian EU-ero koittaa jo maaliskuun lopussa, mutta jouhevan brexitin varmistaminen junnaa yhä paikallaan.

Pääministeri Theresa May kertoi tiistaina brittiparlamentin alahuoneelle, että hän ei suostu jäämään tulliliittoon EU:n kanssa. Tulliliittoon jäämistä on ehdottanut oppositiojohtaja Jeremy Corbyn.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Mayn mukaan alahuone on jo äänestänyt tulliliittoon jäämistä vastaan. Hän myös muistutti, että EU:n tulliliitossa Britannia ei saisi solmia omia kauppasopimuksia.

Sen sijaan May yrittää yhä muutoksia brexit-sopimukseen.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


”Olen varmistanut EU:lta lupauksen jatkoneuvotteluista, ja nyt tarvitsemme lisäaikaa, jotta prosessi saadaan päätökseen.”

Oppositiojohtaja Corbyn tyrmäsi pääministerin tilannepäivityksen.

”Kehotan kaikkia parlamentaarikkoja pohtimaan, kuinka paljon vahinkoa pääministerin strategia maalle aiheuttaa – – on aika tukkia äkkieron mahdollisuus”, Corbyn sanoi alahuoneessa tiistaina.

Brittiparlamentti tyrmäsi 585-sivuisen erosopimuksen tammikuussa.


Themes
ICO