Britannian nykyinen pääministeri Boris Johnson ja David Cameron arkistokuvassa toukokuussa 2016. Johnson toimi tuolloin Lontoon pormestarina. AOP

Britannian politiikassa on ollut kaaos sen jälkeen, kun brexit - äänestys päättyi kesällä 2016 EU - eron kannalle . Silloinen pääministeri David Cameron järjesti erosta kansanäänestyksen sillä seurauksella, että joutui jättämään tehtävänsä .

Nyt konservatiivipuolueen entinen puheenjohtaja Cameron, 52, on jälleen astumassa pitkän hiljaiselon jälkeen takaisin ramppivaloihin, sillä hän kommentoi perjantaina brexitiä The Timesille antamassaan erikoishaastattelussa . Ex - pääministeri julkaisee ensi viikolla muistelmakirjan For the Record.

Cameron kertoo haastattelussa masentuneensa vuoden 2016 brexit - tuloksesta ja kärsineensä unettomista öistä . Ex - pääministeri ei olisi halunnut brexitin tapahtuvan, joten hän otti äänestyksessä tietoisen riskin .

Britannian pääministeri David Cameron ilmoitti eroavansa virastaan brexit-äänestyksen jälkeen. Kuvassa eroilmoituksestaan kertova Cameron vierellään vaimonsa Samantha 24.6.2016.

Britannian pääministeri David Cameron ilmoitti eroavansa virastaan brexit-äänestyksen jälkeen. Kuvassa eroilmoituksestaan kertova Cameron vierellään vaimonsa Samantha 24.6.2016. EPA/AOP

Timesin mukaan Cameron käsittelee kirjassaan muun muassa omia virheitään ja arvostelee entisiä kollegoitaan . Lehdelle hän kertoo tietävänsä, että jotkut eivät tule koskaan antamaan hänelle anteeksi .

Parlamentin alahuone on parhaillaan istuntotauolla .

Britannian brexitin olisi tarkoitus toteutua 31 . lokakuuta .