Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Capitolin poliisi sai syytteen valtaajan avustamisesta

Syytteen mukaan poliisi kehotti mellakkaan osallistunutta hävittämään todistusaineistoa.

Entisen presidentin Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Yhdysvaltain kongressiin 6. tammikuuta.

New York

Yhdysvaltain kongressirakennuksen Capitolin poliisi on saanut syytteen oikeuskäsittelyn estämisestä.

Syytteen mukaan poliisi Michael A. Riley lähetti Facebookissa viestejä kongressiin tunkeutuneelle miehelle ja kehotti tätä poistamaan päivityksiä, jotka paljastivat miehen olleen Capitolilla 6. tammikuuta.

Satojen ihmisten väkijoukko tunkeutui tuolloin kongressiin pyrkimyksenään estää presidentinvaalin voittaneen Joe Bidenin vaalivoiton vahvistaminen.

Syytteessä kerrotaan, että Riley ei tuntenut miestä entuudestaan muuten kuin Facebookin kalastusaiheisen ryhmän kautta. Hän lähetti tälle kaveripyynnön 1. tammikuuta.

Mies julkaisi Facebookissa kuvia ja videoita, jotka osoittivat hänen olleen kongressirakennuksen sisällä. Riley lähetti miehelle 7. tammikuuta Messenger-viestin.

– Olen Capitolin poliisi, joka yhtyy poliittisiin kantoihisi. Poista jutut tutkinnan kohteena olevan rakennuksen sisällä olemisesta. Kaikki, jotka olivat rakennuksen sisällä, saavat syytteen. Haluan vain varoittaa! Riley kirjoitti.

Riley ja mies jatkoivat kommunikointia useiden päivien ajan sekä Messenger-viesteillä että puhelimen välityksellä.

Mies pidätettiin 19. tammikuuta. Sen jälkeen hän ilmoitti Rileylle, että FBI oli kysellyt kaksikon välisistä viesteistä. Riley poisti kaikki viestinsä miehelle ja lähetti hänelle uuden viestin.

– Eräs yhteinen ystävämme puhui minulle sinusta eilen illalla. Yritin puolustaa sinua, mutta sitten hän näytti minulle videon sinusta Capitolilla polttamassa ruohoa ja käyttäytymässä kuin ääliö, Riley kirjoitti.

– Täytyy sanoa, että olin ällikällä lyöty, sillä tarinasi siitä, kuinka sinut työnnettiin rakennukseen etkä voinut mitään, ei ainoastaan näytä epätodelta vaan on täydellinen valhe.

Riley, 50, on ensimmäinen loppiaisen mellakasta syytteen saanut Capitolin poliisi. Hän oli 6. tammikuuta koirapartiossa eikä osallistunut kongressirakennuksen puolustamiseen.