logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

CNN:n toimittaja Jim Acosta ei ole viaton uhri – mutta Valkoinen talo teki hänestä sanan­vapauden marttyyrin

Washington

Presidentti Donald Trumpin ja CNN:n toimittajan Jim Acostan julkinen riita saa uusia kierroksia. Valkoisen talon väitetään levittäneen peukaloitua videota Acostan ja Valkoisen talon harjoittelijan yhteenotosta.

Väärennetyn videon levittämisen on syytetty vievän Trumpin hallintoa kohti totalitaaristen valtioiden propagandaa.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Keskiviikon lehdistötilaisuudessa Acosta yritti kysyä presidentiltä, miksi tämä oli hyökännyt Väli-Amerikasta tulevia pakolaisia vastaan. Acosta syytti presidentin valehdelleen asiasta.

Trump kyllästyi toimittajan kysymyksiin ja käski tätä luovuttamaan mikrofonin seuraavalle kysyjälle. Kun naispuolinen avustaja yritti ottaa mikrofonin Acostalta, tämä ei suostunut irrottamaan siitä. Toimittajan ja avustajan käsien osuessa yhteen Acostan kuultiin sanovan: ”Anteeksi, rouva.”

Valkoisen talon torstaina jakamasta videosta asiasta saa kuitenkin toisenlaisen kuvan. Siinä Acosta näyttää huitaisevan avustajan käden syrjään, eikä siinä kuulla anteeksipyyntöä.


Asiantuntijoiden mukaan Acostan käden liikettä oli manipuloitu nopeammaksi niin, että se saatiin näyttämään lyönniltä. Videon uskotaan lähteneen alkujaan leviämään salaliittoteorioistaan tunnetulta Infowars-sivustolta.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Torstaina useat tahot, esimerkiksi Valkoisen talon valokuvaajien yhdistys tuomitsivat peukaloidun videon levittämisen. The Washington Post vertasi sitä Stalinin ajan kuvaväärennöksiin.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders ei kuitenkaan pyytänyt anteeksi, vaan sanoi videon todistavan Acostan käyttäytyneen asiattomasti.

Jim Acosta ei ole tässä asiassa viaton uhri. CNN:n Valkoisen talon kirjeenvaihtaja on rakentanut tietoisesti omaa brändiään seuraamalla Trumpia ympäri maata ja tekemällä tälle tiukkoja kysymyksiä. Keskiviikon lehdistötilaisuudessa hän ylitti rajan tarrautumalla mikrofoniin.

Presidentti Trump on kuitenkin pelannut samaa peliä. Hän on pilkannut Acostaa julkisesti ja innostanut kannattajansa haukkumaan tätä vaalitilaisuuksissa. Trump tarvitsee vihollisen, jota vastaan hyökätä. Acosta ja CNN ovat olleet pitkään siinä roolissa. Presidentin vastustaminen on tuonut kanavalle lisää katsojia.

Tavallista tiukempi yhteenotto keskiviikon lehdistötilaisuudessa olisi voitu panna vaalijännityksen laukeamisen tilille. Sekä presidentti että toimittaja ovat kiertäneet viikkokausia maata, nyt kumpikin päästeli vähän höyryjä.

Valkoinen talo päätti kuitenkin viedä asian pidemmälle. Ensin se riisti Acostalta Valkoisen talon lehdistökortin, sitten se perusteli tekoa ilmeisen peukaloidulla videolla. Niin se teki itseään täynnä olevasta toimittajasta sananvapauden marttyyrin.

Aikamoisia tunareita.

Alla olevalla videolla Trumpin ja Acostan kiistelyä keskiviikon lehdistötilaisuudessa.


Themes
ICO