Finland

EM-jalkapallo | Riemu vaihtui pettymykseen – Katso kuvakooste Helsingin jalkapallofanien ilmeistä Suomen toisen EM-pelin aikana

Vallilan Konepajan terassilla peliä seurannut Henriikka Hiilloskorpi oli pukeutunut Paulus Arajuuren pelipaitaan. Hän jännitti toisella puoliajalla Venäjän vaarallista tilannetta, jonka maalivahti Lukas Hradecky onneksi torjui.

Suomi kärsi Venäjälle karvaan tappion jalkapallon miesten EM-turnauksen toisessa ottelussaan. Peliä seurattiin helsinkiläis­terasseilla silmä kovana, ja tunnelma pysyi katossa pettymyksestä huolimatta.

Töölön kisahallin terassi tuntui tärisevän, kun kymmenet ihmiset ponkaisivat ilmaan tuulettamaan Joel Pohjanpalon maalia.

Jo Suomi–Venäjä-pelin neljännellä minuutilla tehty maali sai helsinkiläiset jalkapallofanit sekaisin onnesta, kunnes se videotarkistuksessa tuomittiinkin paitsioksi.

Jännittävät käänteet eivät päättyneet Pohjanpalon maaliin. Yleisö seurasi silmä kovana Suomen maalipaikkoja myös muun muassa Vallilan Konepajan terassilla, jossa kannustushuudot raikuivat ja suurin osa oli pukeutunut sinivalkoiseen.

Peli päättyi lopulta Suomen 0–1 häviöön, ja ainoan maalin teki Aleksei Mirantšuk ensimmäisen jakson lisäajalla. Terasseilla riemu vaihtui pettymykseen, jonka saattoi nähdä kannattajien kasvoilta.

Lue lisää: Suomi kärsi karvaan tappion Venäjälle EM-viheriöillä, Pohjanpalon maali niukasti paitsio

Juha Sorva oli saapunut Konepajan terassille kannustamaan Suomea siniseen pukeutuneena. Aurinko porotti, mutta onneksi päässä oli hattu.

Joel Pohjanpalon maali sai Töölön kisahallin yleisön repeämään suosionosoituksiin. Jarnoksi esittäytynyt mies riemuitsi maalista ja kertoi kavereineen, että meininki oli ”erittäin hyvä”.

Riku Gerkman ehti nostaa etusormensa ilmaan tuuletuksen merkiksi kisahallin terassilla ennen tietoa siitä, että Pohjanpalon maali oli paitsio.

Anna Martela iloitsi Suomen avausmaalista Töölössä. Kuulosuojaimilla varustettua Ruut Martelaa peli ei vaikuttanut juuri kiinnostavan, mutta Teemu Pukin menetetyn maalipaikan kohdalla hän purskahti itkuun.

Toisella puoliajalla ilmeet vaihtuivat paikoin totisiksi, kun Suomi ei millään päässyt tasoittamaan tilannetta. Konepajalla peliä seurannut Atte Sara-aho nosti kätensä pään päälle Venäjän vaarallisen vedon kohdalla.

Aliisa Ristmerta jännitti, mutta hän uskoi toisen puoliajan puolivälissä yhä Suomen voittoon.

Kisahallilla peliä seurannut Joel Ruottu reagoi vahvasti Suomen menetettyyn maalipaikkaan. Hänen mukaansa tunnelma oli kuitenkin hyvä.

Joni Oksasta ei 0–1-tilanne juuri hymyilyttänyt, kun peliminuutit kävivät vähiin. Moni kannattaja poistui paikalta lopulta pettyneen näköisenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Football news:

Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist
Spalletti on 3-0 with Bayern: Napoli is on the right track. The players have already exceeded my expectations
Kane wants to move to Man City with Grealish. He will soon discuss leaving with Tottenham
Real Madrid reported that Odriosola has contracted the coronavirus
Gasperini about Ilicic: He wants to find a team where he will achieve something more significant
Mbappe will not play in the match for the French Super Cup. The game will be held in Israel
Benfica introduced Yaremchuk. The forward of the national team of Ukraine moved from Gent