Finland

EM-jalkapallo | Stadionille ennen EM-ottelua liitänyt aktivisti oli joutua ammutuksi: ”Tarkka-ampujat olivat jo ottaneet hänet tähtäimeensä”

Varjoliitäjän vaarallinen stuntti aiheutti vammoja katsojille Münchenissä pelatussa EM-kisaottelussa.

Jalkapallon EM-kisojen huippuottelua Ranska–Saksa edelsi merkillinen mielenilmaus, kun stadionin nurmelle laskeutui yhtäkkiä varjoliitäjä.

Tilanne oli kaikin puolin vaarallinen. Ultrakevyellä liitovarjolla Münchenin Allianz Arenalle lentänyt 38-vuotias saksalaismies osui ilmassa kameravaijeriin ja oli menettää kulkupelinsä hallinnan

Aktivisti huojui maahan liipaten läheltä sekä katsojia että muita kentän laidalla olleita ihmisiä. Saksalaisen Sport1-kanavan toimittaja Florian Plettenberg julkaisi videon tapahtuneesta Twitterissä.

Varjoliitimessä luki ”Potkaiskaa öljy ulos!”

Ihmisten päälle lensi romua, kun varjoliitäjä rymisteli alas taivaalta. Muun muassa Ranskan valmentaja Didier Deschamps joutui kyyristymään väistääkseen osuman.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi useiden ihmisten joutuneen sairaalaan tapahtumien seurauksena. Asiasta uutisoivat muun muassa brittiläinen Sky Sports sekä yhdysvaltalainen CNN-uutiskanava.

”Tällä ajattelemattomalla teolla olisi voinut olla vakavia seuraamuksia paikalla olijoille. Monet saivat vammoja, ja he ovat nyt sairaalassa”, Uefa kertoi tiedotteessaan.

Varjoliitäjän protesti kohdistui EM-kisojen sponsoriin Volkswageniin. Hän vaati bensiini- ja dieselautojen valmistuksen lopettamista. Aktivisti kuului Greenpeace-ympäristöjärjestöön.

Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann kertoi keskiviikkona, että aktivisti oli tulla ammutuksi.

”Tarkka-ampujat olivat jo ottaneet hänet tähtäimeensä, mutta huomasivat Greenpeace-logon varjossa. Jos he olisivat pitäneet tätä terrori-iskuna, hän olisi maksanut siitä hengellään”, Hermann sanoi.

Greenpeace on pyytänyt epäonnistunutta tempausta anteeksi. Pilotti on jo päästetty vapaaksi. Häntä epäillään muun muassa lukuisista ilmaliikennerikkomuksista ja ruumiinvamman tuottamisesta.

Football news:

17-year-old Gurna-Duat can move to Atalanta from Saint-Etienne for 10 million euros
Bayern did not win a single friendly match under Nagelsmann - 3 defeats and a draw
Goalkeeper Hradecki was appointed captain of Bayer
Hypercube has already reformatted several leagues. How did this affect the UEFA ranking and attendance?
Barcelona will not improve the offer for Morib. The player still refuses to renew his contract
Atletico President: Every club in Europe needs at least two Argentines to succeed
Milan player Bennacer fell ill with a coronavirus. He did not have contact with other players of the team