Finland

EM-jalkapallo | Turkin EM-katastrofi syveni Walesin kynsissä – Huuhkajien kannalta tulos oli sopiva

Turkista on muodostumassa EM-turnauksessa oman alkulohkonsa heittopussi.

Aaron Ramsey teki Walesin voittomaalin Turkkia vastaan.

Turkin surullinen taival tämänvuotisissa EM-kisoissa päättyy suurella todennäköisyydellä alkulohkoon. Avausottelussa Italialle selvän tappion kärsinyt Turkki jäi keskiviikkona jälleen maaleitta, kun se tällä kertaa hävisi Walesille 0–2.

Avausjaksolla Walesin keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey sai kolme mainiota maalipaikkaa. Kahdesta ensimmäisestä viimeistely ei onnistunut, mutta kolmannen Ramsey kykeni hyödyntämään vain minuutteja ennen taukovihellystä.

Osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Noin tunnin kohdalla Walesin suurin tähti Gareth Bale kaadettiin aivan rangaistus­alueen rajalla, ja videotarkistus varmisti tilanteen olleen juuri ja juuri rangaistuspotkun arvoinen.

Bale asettui itse ampumaan, mutta umpisurkea suoritus karkasi reilusti yli maalin. Heti perään Bale loi itselleen vielä toisen avopaikan tehdä maali, mutta hän ei onnistunut hyödyntämään myöskään Turkin maalivahdin Uğurcan Çakırin antamaa lahjaa.

Tunteet kuumenivat kunnolla juuri varsinaisen peliajan umpeutuessa Walesin maalin edustalla.

Tilanteen käynnisti Turkin kapteeni Burak Yılmaz, joka kävi kevyesti läpsäisemässä maassa makaavaa walesilaispelaajaa kasvoihin. Lopulta hän kuitenkin selvisi tilanteesta toisen turkkilaisen ja kahden Walesin pelaajan tavoin keltaisella kortilla.

Nähtiin lisäajalla vielä maalikin. Bale pääsi paikkailemaan aiempia epäonnistumisiaan, kun hän murtautui aivan päätyrajaa pitkin maalin kulmille ja tarjoili maalisyötön Connor Robertsin 2–0-maaliin.

Maanantain iltapelissä kohtaavat A-lohkon kaksi muuta joukkuetta, Turkin avausottelussa kaatanut Italia ja Walesin kanssa pistejakoon päätynyt Sveitsi.

A-lohkon tuloksilla voi olla suuri merkitys myös B-lohkossa pelaavan Suomen kannalta.

Toistaiseksi kolme pistettä saalistanut Suomi saattaa hyvinkin päätyä lohko­kolmosten vertailuun, jossa kaksi heikoimmin menestynyttä joukkuetta jää ilman jatkopaikkaa. Suomelle Turkin ja Walesin kohtaamisesta ainoa epäsuotuisa tulos olisi ollut Turkin voitto.

Mikäli Italia voittaa kaikki ottelunsa ja päätöskierroksen Sveitsi–Turkki-ottelu päättyy tasapeliin, olisi A-lohkon kolmanneksi päätyvällä Sveitsillä vain kaksi pistettä. Tuolloin se päätyisi vertailussa Suomen taakse, vaikka Suomi kärsisi pahankin tappion Belgialle.

Football news:

Gasperini about Ilicic: He wants to find a team where he will achieve something more significant
Mbappe will not play in the match for the French Super Cup. The game will be held in Israel
Benfica introduced Yaremchuk. The forward of the national team of Ukraine moved from Gent
17-year-old Gurna-Duat can move to Atalanta from Saint-Etienne for 10 million euros
Bayern did not win a single friendly match under Nagelsmann - 3 defeats and a draw
Goalkeeper Hradecki was appointed captain of Bayer
Hypercube has already reformatted several leagues. How did this affect the UEFA ranking and attendance?