logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Emma, Alma, Elina, Sonja, Ida ja Noora esittelevät vanhojen tanssien tyylinsä: ”Istui kuin Tuhkimon lasikenkä päälleni”

Emma

Emma Niemelä on suunnitellut vanhojen tansseja 10-vuotiaasta lähtien.

– En tosin silloin tiennyt muuta kuin sen, että silloin saa näyttää prinsessalta. Kuvittelin siihen aikaan vanhojen mekkoni olevan tummanruskea ja olkaimeton, jota koristaisivat hopeiset paljetit.


Alppilan lukiossa opiskeleva Niemelä halusi ostaa ajoissa mekkonsa, jotta ei tarvitsisi turhaan stressata. Mekko löytyi Minna Lisasta toukokuussa 2018.

– Myyjä ehdotti minulle uutta harmaata V-aukkoista, isolla helmalla varustettua mekkoa, joka aluksi epäilytti minua. Olen luonteeltani heittäytyjä ja päätin tarttua tilaisuuteen kokeilla jotain sellaista, mitä en ole edes kuvitellut. Mekko istui kuin tuhkimon lasikenkä päälleni ja olin sillä hetkellä varma, että muut liikkeen mekot eivät enää olisi miellyttäneet minua.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Niemelän mukaan kampauksessa on tärkeintä, että se pysyy yli 12 tuntia päässä.

– Mekko on sen vastakohta, mitä aluksi ajattelin, kengät ovat valkoiset Niket, koska suosin mukavuutta, ja kampaus on vähän extra.

Alma

Porin Lyseon lukion vanha Alma Valli kertoo ostaneensa pukunsa Meccosta Helsingissä.

– Mekkoni on tummansininen ja olkaimeton. Siinä on helmassa tyllikerroksia ja koko mekko on täynnä glitteriä, hän kuvailee.


Vallin hiukset ulottuvat polviin asti. Kaveri laittaa ne leteille ja korkealle nutturalle.

– Tummansiniset pitkät tekokynnet voin laittaa viulistina vasta päivää ennen tansseja paikalleen.


Noora

Noora Korhonen tanssii vanhat Laukaan lukiossa.


Jäänsinisen pukunsa hän on ostanut Haloselta.

– Yläosa on kirjailtu kimaltavasti. Siinä on olkaimet ja syvään uurrettu kaula-aukko. Juhlalook koostuu muuten korkokengistä, nutturasta ja näyttävästä meikistä. Laitan ainoastaan korvakorut, koska mekko on muutenkin jo kimaltava, hän selittää.

Sonja

Joensuun Yhteiskoulun lukiossa opiskeleva Sonja Lukkarinen halusi mahdollisimman vanhahtavan ja yksinkertaisen vanhojen tyylin.


– Mekko on yksinkertainen ja suoralinjainen. Yläosassa on koristelua, joka luo kivaa yksityiskohtaa. Kenkinä toimivat ballerinat mekkoon sopien. Hiukset tulevat olemaan rennosti ja päähän tulee tiara, joita ei enää juurikaan ole kenelläkään. Lisäksi minulla on hanskat, jotka tuovat vivahteen vanhasta ajasta.


Lisäksi Lukkarisella on vielä samettitakki, jonka hän löysi kirpputorilta muutamalla eurolla.


Elina

Pudasjärven lukiossa opiskeleva Elina Harju on odottanut vanhojen tansseja lapsesta saakka.


– Oma tyylini on simppeli mutta juhlallinen. Mekon tilasin erilaisten mekkojen nettisivulta. Mekko on kullankeltainen. Siinä on paljon valkoisia ja kultaisia paljetteja sekä selässä korsettimainen nauhalla kiinnitettävä selkämys.

Kampaus tulee niskanutturasta, jota varten hän on pyrkinyt kasvattamaan hiuksiaan.

– Meikkiaikakin on varattu sekä kengät hankittu. Ne ovat mustat ja kultaisella metallisella koristeella päällystetty, korkoa ei ole juuri lainkaan. Sopivat hyvin tanssimiseen, ja pituuseroa tulee täydellisesti parini pituuteen katsottuna. Pienenä yksityiskohtana ajattelin laittaa kultaisen sormuksen ja sydänkaulakorun.


Ida

Ida Mannonen selittää arkityylinsä olevan yleensä simppeli. Kaitaan lukiossa opiskeleva Mannonen tykkää lisätä mukaan jotakin hieman erikoisempaa, kuten väriä tai isot korvakorut.

– Vanhojen asussa ajattelin hakea samaa. Halusin nimenomaan sen värisen mekon, mikä ei ole kovin yleinen. Mekkoni on smaragdinvihreä. Olin hyvin tarkka siitä, millainen mekon täytyy olla. En halunnut mitään isoja tyllihameita tai hörhelöitä, joten valitsin iltapukumaisen suoran mekon.


Korut asuun hän valitsi mekon yläosan perusteella.

– Mekon yläosassa on paletteja ja timantteja, jotka hohtavat valoa kohden hopeana. Mekon kaulus tulee aika korkealle, joten en ottanut kaulakorua, vaan näyttävät korvakorut.

Hiukset hän laittaa muhkealle nutturalle, jota koristavat pienet samantapaiset timantit kuin mekon yläosassa.

Tanssitko vanhat tällä viikolla? Jaa meille tyylisi!

Lähetä valokuva ja lyhyt kuvaus vanhojen päivän lookistasi yhteystietoineen osoitteeseen vivi.norokorpi@is.fi. Saatamme julkaista kuvasi! Kuvansa lähettäneiden kesken arvotaan Foreo Luna Play Plus -ihonpuhdistuslaite ja Foreo Day Cleanser- ja Night Cleanser -puhdistusaineet. Palkinnon arvo on yhteensä 93 euroa.


All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO