Finland

Ennakkosuosikki vaikeuksien kautta kuskin paikalle kuningatarkilpailussa

Hetviina oli odotettu voittaja kuningatarkilpailun avausmatkalla, mutta lähdöstä ei puuttunut tapahtumia.

Hetviina oli kuningatarkilpailun avausmatkan selityksittä paras.

Suomenhevostammojen kruunumittelö alkoi jännittävällä lähdöllä. Kisan suosikki Hetviina oli ykkösenä maalissa viime vuoden avausmatkan tapaan, mutta alkumatkan tapahtumien jälkeen monikaan ei olisi varmasti enää asettanut pelipanoksiaan sen puolesta.

Antti Tupamäki ei löytänyt avauspuolikkaalla tähdelleen paikkaa parijonosta ja joutui peruuttamaan hevosensa joukon viimeiseksi ja kymmenien metrien päähän joukkoa johtaneesta Liisan Tulinnusta.

– Parijonoon yritin, mutta ei siellä ollut paikkaa. Moni muu lähti puolestaan ajamaan eteenpäin, niin ei siinä auttanut kuin ottaa pieni riski ja peruuttaa. Lopulta se oli oikea ratkaisu, mutta en voi kiistää, etteikö olisi huolestuttanut, Tupamäki myönsi.

Päätöskierrokselle lähdettäessä kilpailun ensikertalainen Suven Sametti lähti tekemään hänniltä töitä kolmannelle radalle ja Hetviina sai siitä loistavan vetoavun, kiitäen loppusuoralla varmaan voittoon.

– Hetviina on sen verran kova tyttö, että jos se saa toista seurata ja selästi iskeä, niin kyllä se yleensä ainakin sen edellä menevän ohittaa. Tottakai Suven Sametin tarjoama vetoapu auttoi voiton suhteen ja kai se pitää sen ohjastajalle Tapio Perttuselle joskus kaljat tarjota.

Hetviina voitti viime vuoden kuningatarkilpailussa kaksi ensimmäistä matkaa, mutta epäonnistui päätösmatkalla. Tupamäki ei ainakaan myönnä, että tähän vuoteen olisi tehty perustavanlaatuisia muutoksia valmistautumisessa.

– Tämän hevosen kanssa olennaista on pitää sen terveydentila mahdollisimman hyvänä, eikä se asia ole vuosien varrella tai tämän kisan alla miksikään muuttunut. Ehkä minä koitin jotenkin enemmän miettiä taktisia kuvioita nyt etukäteen, mutta niin se vain meni kovin vaikeaksi juoksu siltikin.

– Tästä mennään kotiin yöksi ja tamma pääsee viettämään yön laitumella, huomenna jatketaan, Tupamäki suunnitteli.

Hetviina ansaitsi lauantain voitosta 17000 euroa tuloksella 25,1/2100 metriä.

6-vuotias Suven Sametti oli loistava kakkonen ensimmäisessä kuningatarkilpailussaan. Lakan Leija täydensi kärkikolmikon.

Kuningtarkilpailun tilanne avausmatkan jälkeen:

1. Hetviina 2.58,7

2. Suven Sametti +0,4 sekuntia

3. Lakan Leija +0,5

4. Ciiran Tähti +0,8

5. Vennelmon Varma +0,8

6. Taksvenla +0,9

7. Tähtituula +1,2

8. Liinan Liekki +1,5

9. Sokru +1,9

10 R.R. Valssitar +2,3

11. Elias Juonetar +2,4

12. Liisan Tulilintu +3,1

Football news:

Torpedo Vladimir about the detention of Shinnik fans by the police: We have nothing to do with this. We were preparing for the reception
Watzke on the transfer of Holand: There is still no decision whether he will leave in the summer
Ibrahimovic will not play with Atletico. He can return to the ranks after a pause for national team matches
Mbappe complains about Neymar, and Donnarumme feels bad behind Navas (but Messi is for him). Against this background, PSG has 8 out of 8 in the league
Arsenal demolished Tottenham for the first half of the derby. A hole in the support zone and a completely unprepared Kane helped
Kroos on the injury: I played with the pain for six months, taking pills. Between matches, the pain was much stronger
Damsgaard is Interesting for Juve, Inter, Milan and Tottenham. He scored against Russia and England at the Euro