Finland

Etätyö | Etätyösuositus voi mennä taas uusiksi, sanoo ministeri: ”Tartunta­määrien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista”

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) sanoo, että hallituksen tulisi päivittää etätyösuositusta tartuntamäärien kasvamisen vuoksi.

”Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista. Olen pyytänyt tänään etätyösuosituksen päivittämistä ja asiaan palataan pian”, Pekonen twiittasi keskiviikkona iltapäivällä.

Hallituksen laaja etätyösuositus päättyi lauantaina 1. elokuuta. Moni asiantuntija ilmaisi viime viikolla huolensa rajoitusten purkamisen seurauksista.

”Virus ei ole kadonnut väestöstä mihinkään. Meillä on edelleen koko maassa kymmeniä tapauksia viikossa ja Husin alueen tartuntaluvut ovat kääntyneet kasvuun”, sanoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen viime perjantaina.

”On hyvin suuri riski sille, että kun rajoitustoimet poistuvat ja henkilötason suojautuminen huonontuu, niin tartunnat lähtevät kasvuun. Ja kun ne lähtevät liikkeelle, se voi olla nopeaa.”

Hallitus linjasi jo etätyösuosituksen päättymisen yhteydessä, että tarvittaessa tilannetta arvioidaan uudelleen epidemiatilanteen sitä edellyttäessä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti tänään, että Suomessa todettiin 29 uutta koronavirustartuntaa. Se on iso nousu verrattuna edellisiin päiviin: yli kaksi kertaa niin paljon kuin maanantaina.

Yhteensä tartuntoja on todettu Suomessa 7 512.

Football news:

FIFA allowed players to change the national team if they played one official match other than the world Cup
Tiago is still in Liverpool: he came for a new challenge, and Klopp won't even have to sell anyone
Tiago on moving to Liverpool: I Want to win as many trophies as possible. I will give my heart to the field
Ex-agent of Levandovsky sued the player's company and demands about 9 million euros
Tiago arrived at the Liverpool base to complete the transfer
Higuain became an Inter Miami player
We read Pirlo's diploma and now we know exactly how Juventus will play