logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

FBI: Viha­rikokset lisääntyivät lähes viidenneksellä Trumpin ensimmäisen vuoden aikana

Viharikokset lisääntyivät 17 prosentilla Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin ensimmäisen vuoden aikana, kertoi liittovaltion poliisi FBI tiistaina.

Viime vuonna viharikoksia tilastoitiin 7 175, kun edellisvuonna vastaava luku oli 6 121. Viharikosten kokonaismäärä oli suurin sitten vuoden 2008.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Viharikoksia on tehty etnisyyden, uskonnon, sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Viharikoksia tehtiin aiempaa enemmän kaikista edellä mainituista syistä.

Afroamerikkalaisia kohtaan tehtiin eniten viharikoksia, kun kyse oli etnisyydestä. Uskonnon vuoksi useimmiten uhreiksi puolestaan joutuivat juutalaiset.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


FBI ei esittänyt arviotaan viharikosten lisääntymisen syistä.

Raportti julkaistiin sen jälkeen, kun aseistautunut mies tappoi lokakuun lopussa 11 juutalaista synagogassa ja pommimies oli lähettänyt epäiltyjä kirjepommeja Trumpin kanssa eri mieltä olleille.

”Oikeusministeriön yksi tärkeimmistä tehtävistä on vähentää väkivaltarikollisuutta Yhdysvalloissa, ja viharikokset ovat väkivaltarikoksia. Erityisesti olen huolestunut juutalaisvastaisista viharikoksista”, virkaatekevä oikeusministeri Matthew Whitaker sanoi.


Themes
ICO