Finnair alkaa palauttaa Keski-Euroopassa koronapandemian aikaisessa säilytyksessä olleita lentokoneitaan käyttöön isossa mitassa, yhtiö tiedottaa. Korona-aikana 26 kapearunkokonetta säilytetty Prahassa ja kuutta laajarunkokonetta Etelä-Ranskan Tarbesissa.

Loppuvuoden kuluessa kapearunkoisista koneista on tarkoitus palauttaa liikenteeseen 12 ja laajarunkoisista koneista yksi. Sen jälkeen säilytykseen jää yhdeksän kapearunkokonetta, joista suurimman osan Finnair aikoo kotiuttaa käyttöön ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Muutama kapearunkoinen kone on palautettu käyttöön jo aiemmin tänä vuonna, uutisoimme toukokuussa. Edellisistä luvuista päätellen näitä koneita on tarkalleen viisi.

Palautusoperaatio ei ole kuitenkaan aivan yksinkertainen, Finnair korostaa, sillä pitkän säilytyksen jälkeen koneita täytyy huoltaa ja niiden toimintakyky varmistaa. Tiedotteen mukaan käyttöön palautettavien koneiden kaikki järjestelmät testataan, ja jokaisella koneella lennetään ei-kaupallinen koelento. Tämä vie vähintään viikon.

Työ saattaa silti viedä pidempäänkin, sillä alihankkijoiden aikataulujen kanssa on tiukkaa. Monet muutkin lentoyhtiöt näet tekevät samaa kuin Finnair eli palauttavat koneitaan käyttöön, kertoo uudessa tiedotteessa yhtiön strategisen huoltosuunnittelun manageri Jari Heinonen.

Toukokuussa Finnair kertoi tarkemmin, mitä huoltotyöt pitkäaikaissäilytyksen alussa ja sen aikana tarkoittavat.

”Esimerkiksi laskutelineet ja ikkunat suojataan, ja kaikki herkät kohdat käsitellään korroosionestoaineella. Säilytyksen aikana kone tarkistetaan viikon, 15 vuorokauden, kuukauden, kolmen kuukauden ja puolen vuoden jälkeen”, esitteli Finnairin lentokoneiden teknisestä lentokelpoisuudesta vastaava Marko Anttila.

”Kolmen kuukauden kohdalla varmistetaan esimerkiksi, että koneen lennonohjausjärjestelmät toimivat kuten pitää. Laskutelineet tarkastetaan puolen vuoden välein”, Anttila jatkoi.