Finland

Formula 1 | Kimi Räikkönen jatkaa Alfa Romeolla: ”Enemmän kuin talli minulle, kuin toinen perhe”

Kimi Räikkönen jatkaa Alfa Romeolla: ”Enemmän kuin talli minulle, kuin toinen perhe”

Räikkösen uusi sopimus kattaa ensi vuoden.

Kimi Räikkönen jatkaa uraansa Alfa Romeolla.­

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa Alfa Romeolla myös ensi kaudella. Talli vahvisti asian perjantaiaamuna. Räikkösen tallikaverina jatkaa Antonio Giovinazzi.

Molempien sopimus kattaa ensi vuoden.

Kaksi kautta Alfa Romeolla ajanut Räikkönen on monesti kehunut tallin hyvää henkeä, ja samat sanat toistuvat kommenteissa jatkosopimuksesta.

”Alfa Romeo on enemmän kuin talli minulle, se on kuin toinen perhe”, Räikkönen kommentoi tallin tiedotteessa.

”Niin moni samoista kasvoista on edelleen täällä niistä, jotka olivat tallissa, kun aloitin tein F1-debyyttini vuonna 2001. Tallin poikkeuksellinen ilmapiiri antaa lisämotivaatiota aloittaa urani 19. kauden ensi vuonna.”

Räikkönen aloitti uransa Sauberilla. Talli vaihtoi nimensä Alfa Romeo Sauberiksi vuonna 2018 ja Alfa Romeo Racingiksi vuotta myöhemmin.

Vähentyneet ajamisen ulkopuoliset tehtävät ja tallin tehtaan sijainti lähellä Räikkösen kotia Sveitsissä ovat myös olleet merkittävässä roolissa tallivalinnassa ja uran jatkamisessa.

”En olisi täällä, ellen uskoisi tallin projektiin ja siihen, mitä uskomme voivamme saavuttaa yhdessä. Tämä talli arvostaa kovaa työtä enemmän kuin sanoja, ja se sopii hyvin tyyliini.”

”Odotan innolla ensi vuotta. Toivottavasti otamme askelia kohti keskiryhmän kärkeä.”

Alfa Romeon tallipäällikkö Frédéric Vasseur ylistää Räikköstä sanoen, ettei tämä kaipaa esittelyjä.

”Hänen lahjakkuutensa on ollut selvää kaikille jo vuodesta 2001 asti, ja näen edelleen intohimon ja motivaation hänessä joka kerta, kun näen hänet töissä. Voi olla varma, että hän saavuttaa sataprosenttisesti sen, mitä auto tarjoaa. Hän on todellinen johtaja ihmisille, joiden kanssa työskentelee”, Vasseur kehuu.

Football news:

Merson on Kane: there is No other player like that in the world. Messi is only a tenner. And Harry is already playing like de Bruyne
Ajax overloaded the young Williams and was sharper before Onana's mistake. Liverpool were helped by Klopp's original half-time decisions
Messi was fined 600 euros for a shirt in memory of Maradona, Barca-350 euros
Zidane will not be sacked. Real Madrid have full confidence in him (As)
Zidane's future at Real Madrid is in question. The coach is not as confident as before (Marca)
Marcel Villas-Boas has snapped a record 13-game losing streak in the Champions League. And for the first time I scored in this draw
Queiroz dismissed as coach of the national team of Colombia