Finland

Formula 1 | Kimi Räikkösen talli antaa lisää vastuuta testikuskilleen – Robert Kubica palaa Alfa Romeon ohjaamoon

Formula ykkösten valmistajien MM-sarjassa kahdeksannella sijalla oleva Kimi Räikkösen talli Alfa Romeo antaa Britannian Silverstonessa ajettavassa 70. juhlavuoden gp:ssä lisää vastuuta testikuskilleen Robert Kubicalle.

35-vuotias puolalainen nähdään Alfa Romeon ohjaamossa perjantain vapaissa harjoituksissa. Hän korvaa harjoitusten ensimmäisessä osiossa Räikkösen tallikaverin Antonio Giovinazzin.

Giovinazzi on hankkinut tallille sen molemmat MM-pisteet tällä kaudella. Räikkösen pistetili on kolmen osakilpailun jälkeen avaamatta.

”Olen onnellinen päästessäni kiireisen alkukauden aikana takaisin ratin taakse. Formula 1 -autolla ajaminen on aina erityistä, mutta vielä enemmän Silverstonen kaltaisessa paikassa”, Kubica sanoi yhdysvaltalaisen moottoriurheilusivuston Motorsportin mukaan.

”Radalla on niin paljon historiaa, ja se testaa sekä ajajaa että ajokkia. Pääpainoni on kuitenkin auttaa tallia kehittämään autoaan.”

Kubica on tällä kaudella testannut Alfa Romeota Itävallassa ajetun Steiermarkin gp:n sekä Unkarin gp:n yhteydessä. Nyt puolalaisen rooli on suurempi.

”Hänen palautteensa on ollut aiemmin parasta mahdollista laatua, ja hänen työnsä on osoittautunut arvokkaaksi tallille sekä testauksen aikana että palavereissa”, tallipäällikkö Frederic Vasseur kehui.

Kubica debytoi viime viikonloppuna saksalaisessa DTM-sarjassa. Hän hakeutui täksi kaudeksi vakioautojen pariin, koska ei saanut vakituista tallipaikkaa formula ykkösistä.

Football news:

Barcelona will issue a transfer for desta for 20+5 million euros at the beginning of next week
Nigmatullin about Mandzukic's transfer to Loko: if it had happened 5 years ago, I would have treated it well. They often come to us to finish playing
Petr Cech on Mendy: A versatile goalkeeper. Should increase competition at Chelsea
Bayern Munich V care Cuisance. The midfielder claimed Leeds and Marseille
Lyon can buy A package from Milan if they sell Rennes-Adelaide to Rennes
Simeone recovered from covid and returned to work with Atletico. Suarez will make his debut for the club on Sunday
Lampard on Politice and Ziese: We hope that in a couple of weeks they will be in optimal shape