Finland

Formula 1 | Mercedeksellä erikoinen ongelma – testikuljettajalta puuttuu kisoihin oikeuttava superlisenssi, eikä tallilla ole suunnitelmaa tilanteen ratkaisemiseksi

Formula ykkösten MM-sarjan mahtitalli Mercedes kärsii tällä hetkellä erikoisesta ongelmasta. Niin valmistajien kuin kuljettajien MM-sarjaa hallitsevalla Mercedeksellä on nimittäin riveissään testikuljettaja, joka ei saa ajaa kilpaa.

Meksikolainen Esteban Gutiérrez kilpaili viimeksi Haas-tallin riveissä kaudella 2016.

Kansainvälinen autoliitto FIA edellyttää, että kuljettajien, jotka eivät ole kilpailleet kolmen edellisen kauden aikana, on ajettava 300 kilometrin testiajo ennen superlisenssin uusimista.

Mercedeksen lisäksi Gutiérrez toimii McLarenin ja Racing Pointin testikuljettajana yhdessä Stoffel Vandoornen kanssa. Belgialaisen superlisenssi on voimassa, sillä hän ajoi McLarenilla kaudella 2018.

Yhdysvaltalainen moottoriurheilusivusto Motorsport kertoo, ettei Mercedes kykene tarjoamaan Gutiérrezille mahdollisuutta tarvittaviin kilometreihin Lewis Hamiltonin tai Valtteri Bottaksen korvaajana jonkun kisaviikonlopun perjantain harjoituksissa.

Sen sijaan talli tutkii mahdollisuutta järjestää Gutiérrezille testiajo vuoden 2018 kisa-autolla.

Gutiérrez saattoi menettää superlisenssin puuttumisen vuoksi mahdollisuuden kilpailla Racing Pointilla koronavirustartunnan saaneen Sergio Pérezin korvaajana. Racing Point kiinnitti tehtävään Nico Hülkenbergin.

”Uskon, että Esteban olisi voinut olla todella vahva ehdokas sille paikalle”, Mercedes-pomo Toto Wolff sanoi.

”Mutta valitettavasti hän ei läpäissyt seulaa, koska tänä vuonna on uusi sääntö, jonka mukaan sinun on suoritettava vähintään 300 kilometrin mittainen testi, jos et ole ajanut formula ykkösillä kolmeen vuoteen virallisissa tapahtumissa.”

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl kertoi Motorsportille olevansa tietoinen Gutiérrezin tilanteesta.

”Mutta loppujen lopuksi se ei ole asia, johon olemme keskittyneet tällä hetkellä. Jos eteemme tulee tilanne, että tarvitsemme varakuljettajaa, olen varma, että löydämme ratkaisun.”

Football news:

Bayern Munich and Borussia Dortmund are Interested in Barcelona forward de La Fuente
Rodgers has 100 WINS in the Premier League in 210 games. Only Ferguson, Dalglish and Keegan have a better result among the Brits
Ferran Torres: I Knew that Manchester City have strong players, and in training I saw how
Leicester scored 6 points in the opening two rounds of the Premier League for the first time since the 2015-16 championship season
Magnus Carlsen: Edegor's Appearance at the start of my real is amazing
Rummenigge on saying goodbye to Tiago: He hugged me and cried for 5 minutes. I had tears too
Betis Pellegrini scored 6 points in 2 rounds of La Liga. The club is managed for the 3rd time in history