logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Hamilton ei aio antaa armopalana voittoa Bottakselle: ”Tekisinkö hänelle siinä mielessä palveluksen?”

Suomalaiskuljettajien pitkä kuiva kausi päättyi 21. lokakuuta Yhdysvalloissa, kun Kimi Räikkönen ajoi kauden ensimmäisen sinivalkoisen F1-voiton.

Räikkönen, 39, katkaisi samalla historiallisen pitkän putken, kun hän voitti 113 kilpailun tauon jälkeen. Voitto oli ensimmäinen sitten maaliskuun 2013.

Viime vuonna kolme osakilpailua voittanut Valtteri Bottas on sen sijaan yhä ilman voittoa tällä kaudella.

29-vuotiaan Bottaksen kausi on ollut hyvin samankaltainen kuin viime vuonna. Alkukausi oli todella vahva, ja Bottas taisteli erittäin tasaisesti tallitoveriaan Lewis Hamiltonia vastaan.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


Syksyllä Bottas on jäänyt täysin Hamiltonin jalkoihin.

Kevätkaudesta on toki mainittava, että Bottas ajoi esimerkiksi Kiinassa upean kisan, jonka hän olisi voittanut ilman turva-autoepisodia, joka auttoi Daniel Ricciardon kärkeen.

Bakussa varma voitto suli epäonniseen renkaan räjähtämiseen.

Syksyn parhaan kilpailunsa Bottas ajoi Venäjällä mutta joutui tallimääräyksellä tekemään tilaa Hamiltonille. Siinä meni taas yksi potentiaalinen voitto.

Onko nyt Bottaksen aika?

Hamilton on maailmanmestaruutensa varmistanut. Viime vuosina on nähty, että Hamilton ei ole mestaruuden ratkeamisen jälkeen ollut enää parhaimmillaan.

Vuosi sitten Bottas ajoi paalulle kahdessa viimeisessä kisassa Brasiliassa ja Abu Dhabissa, voitto tuli jälkimmäisessä.

Hamiltonin iskukyky nähdään vasta viikonloppuna. Mutta se on selvää, että hän ei aio tarjota armopalaa Bottakselle ja lahjoittaa voittoa, jos Mersut ovat kaksoisjohdossa.

– Talli ei aio tehdä sellaista päätöstä. Enkä ole kysynyt Valtterilta, haluaisiko hän. En edes usko, että hän haluaa sitä, vaan hän haluaa voittaa omalla tavallaan, Hamilton sanoi Autosportin mukaan.

– En tiedä, tekisinkö hänelle siinä mielessä palvelusta, vaikka antaisinkin voiton. Enkä usko, että hän edes tarvitsee sitä. Hän pystyy itsekin voittamaan.

Bottas on Mercedeksellä hävinnyt Hamiltonille voitoissa 3–18. Kaksikon yhteispeli on ollut ruusuista ja täysin erilaista kuin Hamiltonin ja Nico Rosbergin vääntö, jossa lapsuudenystävien välit menivät käytännössä poikki.

Yhtenä syynä Mercedeksen nykykaksikon yhteispelin toimivuuteen voidaan pitää sitäkin, että Hamilton on molemmilla kausilla ratkaissut taistelun edukseen hyvissä ajoin.

Ja kun vastassa on ollut myös Ferrari, todellista koko kauden mittaista Bottas vastaan Hamilton -kaksintaistelua ei ole nähty.

Hamilton laukoi eilen melkoisia ylisanoja kaksikon yhteistyöstä: hänen mukaansa kyseessä on ”luultavasti historian paras kuskikaksikko”, kun otetaan huomioon kuljettajien välinen kunnioitus ja tiimityö.

Kaksikko jakaa tietonsa autojen säädöistä toisilleen. Samoin tosin tekevät esimerkiksi Räikkönen ja Sebastian Vettel, jotka ovat vuosien varrella niin ikään kehuneet yhteistä säveltään.

– Näen, kuinka kovasti hän tekee töitä, ja hän näkee, kuinka kovasti minä teen. Emme pelaa pelejä toisiamme vastaan vaan yhdessä, Hamilton sanoi Bottaksesta Autosportille.

Ennen kahta viimeistä kisaa Räikkönen on MM-sarjassa kolmantena (236 pistettä), Bottas neljäntenä (227) ja viime kisassa Meksikossa voittanut Max Verstappen viidentenä (216).


Themes
ICO