Finland

Herätys: Vuokra-asuntoja on kerrankin paljon tarjolla, Utøyan avaaminen oli miltei mahdoton tehtävä, luvassa tukalaa hellettä

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Tämän kevään ylioppilas Kia Tarvainen alkoi etsiä vuokra-asuntoa heti, kun sai tietää opiskelupaikasta Turussa. Kuva: Pipsa Uutto / Yle

Vuokrakämppiä on nyt tarjolla poikkeuksellisen paljon

Korona-aika lisäsi vuokra-asuntojen tarjontaa ja helpotti opiskelijoiden asunnon saantia vapailta markkinoilta. Asuntoa etsivän kannattaa silti olla ajoissa liikkeellä.

Esimerkiksi Oikotie-verkkosivustolla vuokra-asuntojen määrä oli tämän vuoden toukokuussa 76 prosenttia korkeammalla tasolla kuin toukokuussa vuonna 2019, siis aikana ennen koronapandemiaa.

Perheenisä keräsi reilussa viikossa 65 000 euroa ja pelasti lähimetsänsä

Naapureilla, mökkiläisillä ja ulkoilijoilla voisi olla mielenkiintoa vaikuttaa siihen, miten yksityismetsiä käsitellään, Heikki Hamunen uskoo. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Suomalaisilla on nyt valtava metsännälkä. Kotisalon metsän kauppa Pohjois-Karjalassa osoittaa, että puulla on arvoa myös silloin, kun se jää pystyyn.

Heikki Hamunen organisoi keräyksen, jossa lähimetsää oli pelastamassa moni sen käyttäjä. Olisitko sinä valmis maksamaan mökkilaiturilta avautuvasta maisemasta? Maisemakauppa voi olla yksi ratkaisu repiviin metsäriitoihin.

Utøyan toiminnan uudelleenkäynnistäminen oli miltei mahdoton tehtävä

Hoksundin yläkoulun kymmenesluokkalaisia on ollut Utøyalla kurssilla, jossa käsiteltiin demokratiaa ja suvaitsevaisuutta. Kuva: Kirsi Heikel / Yle

Tänä kesänä tulee kuluneeksi 10 vuotta Utøyan joukkomurhasta, jossa kuoli 69 ihmistä. Saaren jälleenrakentaminen oli repivää. Osa uhrien omaisista halusi sulkea saaren, osa jatkaa toimintaa heti.

Vaikeimmaksi asiaksi muodostui se, mitä tehdä saaren keskellä sijaitsevalle kahvilarakennukselle. Sinne moni yritti hakeutua turvaan, kun ampuminen alkoi. Jørgen Watne Frydnes kierteli ympäri Norjaa keskustelemassa omaisten kanssa – ja lopulta ratkaisu löytyi.

Armeniassa äänestetään ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa

Armeniassa äänestetään tänään ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa. Kirein kilpailu käydään Armenian pääministeri Nikol Pašinjanin ja entisen presidentin Robert Kocharianin johtamien puolueiden välillä.

Armeniassa on ollut laajoja pääministerin eroa vaativia mielenosoituksia sen jälkeen, kun maa menetti viime syksyn sodassa Azerbaidžanille alueita Vuoristo-Karabahin liepeiltä. Armenia oli itse valloittanut samat alueet naapuriltaan liki kolme vuosikymmentä sitten.

Luvassa tukalaa hellettä ja ukkoskuuroja

Kuva: Yle

Tänään maan etelä- ja itäosassa on helteistä. Ilmatieteen laitos varoittaa (siirryt toiseen palveluun) jopa tukalasta tai erittäin tukalasta helteestä alueen maakuntiin.

Pohjoisempana on viileämpää ja päivän aikana voi tulla paikoin voimakkaitakin sade- tai ukkoskuuroja.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Football news:

Fantastic story of a surfer from Australia: he won bronze after a severe skull injury (he couldn't even walk)
Aguero underwent a course of stem cell treatment to restore the cartilage of the knee joint
Mills on Varane at Manchester United: I'm not sure that he will be like van Dijk or Dias. There are 6 difficult matches in La Liga, not counting the Champions League
Memphis Depay: I don't care if they call me a rebel. Suarez won a lot not because he is the nicest person on the field
Barca will not have to register Messi as a newcomer. He will be able to work at the training camp without signing a contract
Petkovic headed Bordeaux. He worked with the Swiss national team since 2014
Chelsea may include Zouma in the deal with Sevilla for Kunde