Finland

Hoivakodin hoitaja oli pesemässä vanhusta – sitten mies­kollega kävi yhtäkkiä kiinni

Asianomistaja vaati korvauksia Esperi Carelta, mutta vaatimus hylättiin.

Rikosta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.­

Noin 30-vuotias mies on tuomittu 1050 euron sakkoihin seksuaalisesta ahdistelusta Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Mies syyllistyi tekoon Tampereella toimivassa Esperi Caren hoivakodissa heinäkuussa 2019.

Oikeus katsoi Esperi Caren työntekijänä olleen miehen toimineen syytteen mukaisesti eli tarttuneen käsillään työtoverinsa rintoihin paidan päältä ja puristaneen rintoja. Mies oli lisäksi tarttunut työtoverinsa paitaan ja pyytänyt tätä näyttämään rintansa.

Asianomistaja kertoi oikeudessa, että lähentely tapahtui juuri, kun hän oli työtehtävässään pesemässä hoivakodin asukasta. Asianomistajan mukaan mies oli juuri ennen tekoa katsonut Instagramista naisen kuvia ja kommentoinut tämän rintoja.

Mies lopetti ahdistelunsa asianomistajan pyynnöstä. Tämän jälkeen mies oli asianomistajan mukaan pyytänyt tekoaan anteeksi.

Oikeudessa mies kuitenkin kiisti tapahtuneen kokonaan. Miehen mukaan hän oli työvuoron aikana joutunut käskyttämään asianomistajaa nostamaan maahan kaatuneen naispuolisen asukkaan ylös.

Mies kertoi oikeudessa asianomistajan huomauttaneen hänelle tämän jälkeen, että miehen pitäisi kiittää tätä. Miehen mukaan asianomistajalla oli ongelmia töissä muiden kanssa.

Oikeus katsoi todistelun vahvistaneen asianomistajan kertomusta.

Muutama päivä ennen tapahtunutta mies oli lähettänyt asianomistajalle viestejä, joissa hän kysyi tämän seksielämästä. Lisäksi asianomistajan äiti kertoi siitä, että hänen tyttärensä oli puhunut miehen flirttailusta ja intiimeistä kysymyksistä ennen ahdistelua.

Myös lääkärin tekemä diagnoosi ahdistelun jälkeen sopii tekoon.

– On epäuskottavaa, että asianomistaja olisi keksinyt syytteessä kuvatut tapahtumat omasta päästään, oikeus kirjasi ratkaisuunsa.

Oikeus määräsi miehelle 50 päiväsakon rangaistuksen. Miehen on maksettava naiselle 1000 euron korvaukset kärsimyksestä. Oikeudenkäynti- ja muut kulut ynnäten miehen maksettavaksi tuli noin 5 200 euroa.

Nainen vaati Esperi Caren maksamaan kärsimyskorvaukset yhteisvastuullisesti miehen kanssa. Tämän vaatimuksen oikeus hylkäsi.

– Koska seksuaalinen ahdistelu ei kuulu millään tavalla vastaajan työtehtäviin, ei vastaaja ole aiheuttanut vahinkoa laissa tarkoitetulla tavalla työssään, oikeus muotoili perustelunsa.

Nainen irtisanoutui työpaikastaan pian ahdistelun jälkeen. Nainen kertoi oikeudessa olonsa romahtaneen rikoksen seurauksena.

Mies valmistui seuraavana keväänä ammattiopistosta vanhustyön osaamisalan perustutkinnon suorittaneena.

Football news:

Ancelotti's 2-2 win over Tottenham: One of Everton's best home games. The fate of entering the European Cup will be decided in the last game
Mourinho on Pogba's words about him: I don't care what he says. Not Interesting
Mourinho on Everton penalty: No comment. Having experience, I just laugh at such moments
Kane came out on the 7th place in the list of the best scorers of the Premier League. He has 164 goals
Yaya Toure sent Guardiola a letter of apology: I am waiting for a very long time for a response
Marcelino on the Spanish Cup: You can't win against Barca without suffering. They are used to winning finals
Koeman on the future: It's strange to have to answer such questions. We had a 19-match unbeaten streak