Finland

Huuhkajille karvas pettymys – tätä Venäjä-tappio tarkoittaa Suomen jatko­mahdollisuuksille

Suomi hävisi Venäjälle maalein 0–1 jalkapallon EM-kisoissa.

Aleksei Mirantshuk (vas.) taiteilija Venäjän maalin.

Miesten Suomen jalkapallomaajoukkue hävisi toisen EM-ottelunsa. Venäjä oli parempi Pietarissa maalein 1–0.

Venäjän maalin laukoi hyökkäävä keskikenttäpelaaja Aleksei Mirantshuk ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Hänen sisäkierteinen laukauksensa tippui kauniilla tavalla Suomen maalin ylänurkkaan.

Joel Pohjanpalo puski pallon Venäjän maaliin aivan ottelun alussa, mutta osuma hylättiin paitsiona. Muutoin Suomi joutui avausjaksolla lähinnä puolustamaan.

Osat kääntyivät toisella jaksolla, kun Suomi sai pallollisesta pelistä paremmin kiinni. Huuhkajat loi tukun maalintekopaikkoja, joista parhaat tulivat Teemu Pukille. Pukki ei kuitenkaan onnistunut. Hänet otettiin vaihtoon 76. peliminuutilla. Suomen kiri ei tuottanut tulosta.

Tappio ei vienyt Suomen jatkomahdollisuuksia, mutta vaikeutti niitä. Suomella on kasassa kolme pistettä ja jäljellä vielä ottelu B-lohkon ennakkosuosikkia Belgiaa vastaan. Suomi voitti avausottelunsa Tanskaa vastaan 1–0.

EM-kisoissa on kuusi lohkoa. Jokaisen lohkon kaksi eniten pisteitä kolmesta ottelustaan kerännyttä joukkuetta pääsee jatkoon, neljännesvälieriin.

Lisäksi neljä parasta alkulohkossaan kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin.

Vuoden 2016 EM-kisoissa pelattiin samalla, yhteensä 24 joukkueen systeemillä. Tuolloin neljällä pisteellä pääsi alkulohkosta jatkoon. Portugali ja Pohjois-Irlanti pääsivät viimeisinä lohkokolmosina jatkoon kolmella pisteellä ja maalierolla 0. Portugali voitti kisat.

Jos Suomi häviää Belgialle, sen saldona alkulohkosta on kolme pistettä ja parhaimmillaan maaliero -1. Maaliero on kaikissa otteluissa tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus.

Tasapeli Belgiaa vastaan veisi Suomen isolla todennäköisyydellä jatkoon. Voitto Belgiasta toisi jatkopaikan.

Football news:

Koeman likes Bayern defender Hernandez. Barcelona considers the transfer impossible
Former Liverpool defender Sako has moved to Montpellier
Gary Lineker: The Russian Olympic Committee has definitely become the most successful committee in the history of the Olympics
Massimiliano Allegri: Ronaldo is a great champion and a smart guy. I told him that he has more responsibility because the team is young
Chelsea have started negotiations with Sevilla about a loan. Defender is ready to move to the Blues
Holland about 175 million euros for him: I hope this is a rumor. Very big money for one player. I like Borussia
Bayer moved the training to the premises due to an explosion at a chemical plant in Leverkusen