Finland

Iivo Niskanen oli takaa-ajon viidenneksi nopein hiihtäjä, tilanne kiertueella koheni

Iivo Niskanen arvosteli lauantaina poikkeuksellisen suorasanaisesti suksiensa luistoa ja samalla hiihtomaajoukkueen suksihuoltoryhmän suoritusta jäätyään kaatumisen ryydittämänä sijalle 27 uuden pohjoismaisen kiertueen Ski Tour 2020:n avauksessa (15 km/v).

Sunnuntaina tahti oli toinen, kun samoilla vaativilla laduilla Ruotsin Östersundissa hiihdettiin vesisateessa sama matka perinteisellä hiihtotavalla ja takaa-ajona.Niskanen oli osuuden viidenneksi nopein ja nousi 27. sijalta yhdeksänneksi. Ero kärkeen supistui 14 sekunnilla 54 sekuntiin. Tämä hänen tilanteensa myös kiertueen kokonaiskilpailussa kahden osuuden jälkeen.

Lauantaina Niskanen antoi ymmärtää, että vire olisi antanut eväät paljon parempaan suoritukseen. Takaa-ajossa hän näytti, että kunto on kohdallaan.”Tänään vire ei ollut välttämättä edes niin hyvä kuin eilen. Lihaksissa oli pieni kireys. Ihan hyvin sain iskettyä loppuun. Siinä välillä vauhti tasaantui, kun saavutettiin se väliryhmä. Kaikki tavoitteet olivat ihan muualla kuin missä nyt ollaan, mutta lähtökohtaisesti ihan ok”, Niskanen sanoi Ylen haastattelussa.

Takaa-ajon voitosta käytiin kamppailu usean norjalaisen ja maailmancupia johtavana Venäjän Aleksandr Bolsunovin välillä. Kirissä vahvin oli kahdeksantena startannut Norjan kokenut Pål Golberg, joka piti täpärästi Bolsunovin takanaan.

Kolmas sija meni yllättäjälle, sijalta 11 startanneelle päivän nopeimmalle miehelle, Norjan Martin Nyengetille.Kiertueen seuraava osakilpailu on tiistaina Åressa alppihiihdon MM-kisoista ja maailmancupista tutussa rinteessä. Siellä kyse on käytännössä ylämäkisprintistä (v).

Östersund, Ruotsi: Maailmancup, pohjoismaisen kiertueen 2/6 kilpailut:

Miehet, takaa-ajo, 15 km (p): 1) Pål Golberg Norja 34.50,8, 2) Aleksandr Bolshunov Venäjä 0,3 sekuntia jäljessä, 3) Martin Löwström Nyenget Norja –2,1, 4) Sjur Röthe Norja –2,5, 5) Hans Christer Holund Norja –7,3, 6) Finn Hågen Krogh Norja –39,3, 7) Martin Johnsrud Sundby Norja –42,9, 8) Erik Valnes Norja –51,3, 9) Iivo Niskanen Suomi –54,4, 10) Dario Cologna Sveitsi –54,7, ...muut suomalaiset: 50) Markus Vuorela –4.24,4, 54) Lari Lehtonen –4.36,6, 56) Lauri Vuorinen –4.35,4.