Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Itsenäisyyspäivänä luvassa valtakunnallinen lipun­nosto ja ulkoilma­kulkueita, näin tapahtumat vaikuttavat Helsingin liikenteeseen – IS seuraa

Koronaviruspandemia vaikuttaa jo toistamiseen itsenäisyyspäivän viettoon, ja 104-vuotiasta Suomea juhlitaan rajoitetuin menoin.

Suomalaisuuden liitto järjestää valtakunnallisen lipunnoston Tähtitorninmäellä Helsingissä itsenäisyyspäivän aamuna kello yhdeksältä. Järjestäjä suosittelee yleisölle vahvasti kasvomaskin käyttämistä ja turvavälien pitämistä.

Ylioppilaskunnat järjestävät itsenäisyyspäivän kulkueita eri puolella Suomea. Esimerkiksi Helsingissä soihtukulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä ja päätyy Senaatintorille. Poliisin tietojen mukaan Helsingissä järjestetään myös mielenosoituskulkueita iltapäivästä alkaen.

Koronavirustilanteen heikentymisen vuoksi perinteiset Puolustusvoimien paraati ja Linnan juhlat on peruttu tältä vuodelta.

Kaupungeissa noudatetaan eri käytäntöjä

Esimerkiksi Tampereella itsenäisyyspäivän perinteinen kansanjuhla Keskustorilla on peruttu heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Keskustoria ympäröivät rakennukset on valaistu talvisilla valoteoksilla Suomen itsenäisyyden kunniaksi.

Myös Lappeenrannassa Lappeenrantasalin itsenäisyyspäivän juhla on peruttu. Muistomerkeillä järjestettävät seppeleenlaskutilaisuudet järjestetään ilman yleisöä. Lappeenrannan kaupunki toivoo, että itsenäisyyspäivää juhlistettaisiin valaisemalla ulko- ja sisätiloja sekä sytyttämällä ikkunalle kaksi kynttilää illalla kello 18–20.

Oulussa puolestaan kansalaisjuhlaan otetaan rajattu määrä yleisöä ja sen ohjelma lähetetään myös ensimmäistä kertaa verkkoon.

Näin itsenäisyyspäivän tapahtumat vaikuttavat Helsingin liikenteeseen

Poliisi suosittelee autoilun välttämistä Helsingin keskusta-alueella ja erityisesti Töölössä itsenäisyyspäivänä kello 15–20.

Itsenäisyyspäivän mielenosoitukset vaikuttavat hetkellisesti voimakkaastikin sekä julkiseen liikenteeseen että yksityisautoiluun aiheuttamalla liikenteen pysäyttämisiä.

Lue lisää: Näin itsenäisyyspäivää vietetään tänä vuonna – koronapandemia estää perinteisen juhlinnan

Poliisin tiedossa olivat sunnuntai-iltana seuraavat kulkueet:

– Suomi herää -kulkue kokoontuu Rautatientorilla noin kello 15 ja etenee reittiä Mikonkatu–Pohjois-Esplanadi–Mannerheimintie–Eduskuntatalo.

– Helsinki ilman natseja -kulkue kokoontuu Narinkkatorille noin kello 16.30 ja etenee reittiä Narinkkatori–Salomonkatu–Paasikivenaukio–Arkadiankatu–Runeberginkatu–Välskärinkatu–Taivallahdenaukio.

– 612-kulkue kokoontuu Töölöntorille kello 18 ja etenee reittiä Töölöntori–Runeberginkatu–Pohjoinen rautatienkatu–Mechelininkatu.

Myös ylioppilaiden soihtukulkue vaikuttaa liikenteeseen itsenäisyyspäivänä. Kulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä kello 17 ja etenee reittiä Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Mariankatu–Aleksanterinkatu–Senaatintori.

Poliisi myös muistuttaa, että itsenäisyyspäivänä ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa kello 6.00–22.00. Rajoitus koskee sekä miehitettyä että miehittämätöntä ilmailua (dronet).

Ilta-Sanomat seuraa itsenäisyyspäivää tässä artikkelissa.