Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jääkiekko | Uros Live -nimen vaihtumisella ei vaikutuksia MM-jääkiekkoon – pääsihteeri kertoo, miksi Kansi-areena oli käytössä nimenä jo aiemmin

Heikki Hietasen mukaan MM-kisat tuodaan areenalle, joka on puhdas kaikesta markkinointiviestinnästä.

Havainnekuva Tampereen uudesta areenasta.

Tampereen monitoimiareenan hallituksen perjantaina julkistettu päätös irtisanoa yhteistyösopimus teknologiayhtiö Urosin kanssa ei vaikuta keväällä järjestettäviin jääkiekon MM-kisoihin millään tavalla, sanoo kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Uros ehti toimia noin puolitoista vuotta Tampereen ydinkeskustaan rakennetun monitoimihallin nimisponsorina. Sopimus oli kymmenen vuoden pituinen.

Areena otetaan käyttöön joulukuun alussa Tapparan ja Ilveksen kahdella Liiga-ottelulla, jotka ovat käytännössä loppuunmyytyjä. Sitä ennen hallin kovaa keskustelua herättänyt nimi kuitenkin vaihtuu.

Se ei ole enää Uros Live-areena, vaan Tampereen Kannen areena.

KOY Tampereen Monitoimiareena perusteli sopimuksen purkua Uros Oy:n saamalla negatiivisella julkisuudella sekä yhtiön taloudellisella asemalla.

Areenayhtiön mukaan julki tulleet tiedot ovat aiheuttaneet myös vakavan epäilyn siitä, onko Uros Oy:llä kykyä vastata nimisopimuksen mukaisista velvoitteistaan.

Heikki Hietanen on jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri.

Toukokuussa Tampereen uusi areena toimii jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä.

”Nimen muuttuminen ei vaikuta MM-kisoihin millään tavalla. Olemme käyttäneet tiedottamisessamme koko ajan nimeä Tampereen Kansi-areena, joten kisojen kannalta muutoksella ei ole mitään merkitystä”, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.

Kansi-areenan nimen käytön taustalla MM-kisojen markkinointiviestinnässä ovat olleet puhtaasti taloudelliset yhteistyökuviot, jotka eivät ole liittyneet mitenkään hallin aiempaan Uros Live -nimeen.

"MM-kisat tuodaan areenalle, joka on puhdas kaikesta markkinointiviestinnästä. Sen jälkeen hallin näkyvyys on kisojen sponsoreiden ja partnereiden käytössä. Myös hallin nimiasia sisältyy tähän”, Hietanen kertoo.

”Meillä ei ole ollut Uros Liven kanssa minkäänlaista sopimusta.”

Uros Live -areenan nimen ympärillä käytyä keskustelua Hietanen kuvailee yksipuoliseksi.

”Yrityksillä on erilaisia nimiä. Joidenkin mielestä ne ovat hyviä, joidenkin mielestä huonoja. Tähän asiaan en ota kantaa millään tavalla. Meitä nimiasia ei ole häirinnyt millään tavalla.”

Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussa 13. toukokuuta Tampereella Norjan. Hietasen mukaan kisojen järjestelyt ovat sujuneet erinomaisesti.

Lippukauppa on käynyt eritoten Tampereen ja Suomen pelien osalta kiivaana.

”Siltä osin kun olemme saaneet Suomen peleihin ja finaalipeleihin myyntiin lisää lippuja, ne ovat menneet kaupaksi aika lailla saman tien yksittäisiä paikkoja lukuun ottamatta.”

Hietanen lupailee, että lippuja vapautuu yhä myyntiin myös Suomen otteluihin.

”Uusi areena on yhä työmaana, ja pääsy sinne on ollut rajoitettua. Kun pääsemme kunnolla suunnittelemaan katsomoiden käyttöä, pystymme varmasti vapauttamaan lisää lippuja myyntiin kaikkiin peleihin.”

Helsingin Hartwall-areenalla pelattaviin otteluihin lippujen kysyntä on ollut hiljaisempaa koronaepidemian takia.

”Matkustusrajoitukset ovat kevään kohdalta vielä avoin kysymys. Esimerkiksi Venäjältä raja on yhä kiinni, ja on ymmärrettävää, että sieltä suunnasta eivät kiekkofanit uskalla tehdä vielä lippuostoksia, kun eivät tiedä, pääsevätkö edes matkustamaan Suomeen.”