Finland

Jääkiekon Mestis-kauden kohtalon on määrä ratketa tänään

Jääkiekon Mestis-kauden kohtalon on määrä ratketa tänään

Joukkueet ovat lomauttaneet pelaajiaan, valmentajiaan ja toimistojensa työntekijöitä.

Mestiksen pelaaminen ilman yleisöä on kannattamatonta. Kuva syyskuulta, jolloin otteluihin sai vielä ottaa yleisöä.­

Jääkiekon Mestiksen hallituksen on määrä päättää tänään, jatkuvatko miesten toiseksi ylimmän sarjatason pelit vielä tällä kaudella. Sarjaa ei ole pelattu marraskuun lopun jälkeen, koska koronaviruspandemia on estänyt yleisötapahtumat.

Liigassa on pelattu otteluita tyhjille katsomoille, mutta Mestiksen pelaaminen ilman yleisöä on taloudellisesti kannattamatonta. Seurojen sponsoritulot ovat murto-osia liigajoukkueiden vastaavista, eikä Mestiksellä ole tulovirtaa takaavaa televisiosopimusta.

Tauolla olevan Mestiksen hätä on todellinen. Sarjan jatkuminen on epävarmaa, eikä kukaan tiedä, pysyvätkö kaikki seurat mukana ja miltä sarjan tulevaisuus näyttää.

– Iso huoli seuroista. Ei olla varmoja, onko ensi syksynä tarpeeksi joukkueita viivalla. 500 työpaikkaa on katkolla, kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro tammikuun alussa STT:lle.

Joukkueet ovat lomauttaneet pelaajiaan, valmentajiaan ja toimistojensa työntekijöitä. Osa on hakeutunut muualle lajin pariin tai etsinyt tilapäistöitä vaikkapa kaupan alalta.

Football news:

Bayern signed a contract with Musiala for 5 years, the salary is 5 million euros. Today, the player turned 18 years old
FNL is a place of torment. The clubs themselves pay the league more than it pays them - to rake this out to the new president from the RFU
Manchester United will pay Cavani 2 million euros if they do not extend his contract. The decision will be made when the player heals the injury
Klopp on Liverpool in the top 4: It's a big challenge. We are not so far away, but there is a certain gap
Ronald Koeman: All the top clubs have pressure. Sometimes it seems that only Barcelona plays important matches
Ramos is closer to a new contract with Real Madrid than to leaving the club. The player regularly communicates with Perez
Julen Lopetegui: Messi is the best player in history