Finland

Jäälin koulussa koronavirustartunta, 16 oppilasta ja 6 opettajaa karanteenissa – Oulun koulujen koronatilannetta seurataan "tunti tunnilta"

Jäälin koululla on todettu koronavirustartunta. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo, että 16 oppilasta ja kuusi opettajaa on altistuksen vuoksi karanteenissa.

Jäälin koulu on kolmas koulu Oulussa, jossa on tällä hetkellä oppilaita ja henkilökuntaa karanteenissa. Torstaina kaupunki tiedotti Pitkäkankaan koulussa ja Haukiputaan lukiossa ilmenneistä koronatartunnoista.

Pitkäkankaan koululla 30 henkilöä on asetettu karanteeniin. Penttilän mukaan altistuminen koulussa on tapahtunut jo maanantaina, kun tartunnan saanut on ollut oireettomana koulun tiloissa. Varmistus koronatartunnasta tuli torstaina. Kymmenen päivän karanteeni lasketaan altistumisesta eli maanantaista alkaen.

Haukiputaan lukiossa kymmenen henkilöä on karanteenissa ja koko lukio on varotoimenpiteenä etäopetuksessa ensi viikon loppuun asti.

Tällä hetkellä Oulun kouluille ei olla antamassa uusia koronaohjeistuksia, kertoo Penttilä.

– Seuraamme tunti tunnilta missä koronatilanteessa mennään. Työkalupakissa on toimenpiteitä, joita ollaan valmistauduttu ottamaan käyttöön, jos tilanne pahenee.

Penttilän mukaan toimenpiteitä voidaan tehdä nopealla aikataululla, jos tilanne huononee dramaattisesti. Muutoin tilannekuvaa käydään läpi ensi viikon alkupuolella.

Football news:

Ex-President of Barca Laporta will take part in the new elections
Antonio Cabrini: Maradona would still be alive if he played for Juventus. The love of Naples was strong but unhealthy
Ferguson on Rashford's charity: Fiction for a young man. He should give me some advice
A Preston player who twice touched an opponent's genitals was disqualified for 3 matches for aggressive behavior
Atalanta Director: everything is fine with Miranchuk, there are no symptoms of coronavirus
Kovid mocks the Latvian championship: the team got only 8 people (but still did not finish the match)
Gerard Pique: We all hope that Messi will stay at Barca