Finland

Jalkapallo | 17-vuotias Casper Terho laukoi yläkulmaan: HJK onnistui jokaisesta maalipaikastaan Ilvestä vastaan

HJK otti helpon voiton Veikkausliigassa.

Casper Terho teki HJK:n kolmannen maalin.­

Ilves–HJK 0–3

Helsingin jalkapalloklubi eli lyhyesti HJK ei pitkään murehtinut Suomen cupin finaalitappiotaan Kuopion paikalliselle palloseuralle. Samaan aikaan kun Raumalla juhlittiin kiekkoliigan mestaruutta, HJK ryöpytti avauspuoliajan maaleillaan Tampereen Ilvestä.

”Hyvin tultiin takaisin pettymyksen jälkeen”, Miro Tenho totesi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen ja viittasi cuptappioon.

Tampereen Ratinan auringossa (ei tietenkään yleisöä) pelattu Veikkausliigan ottelu päättyi Klubin 3–0-voittoon.

HJK lähti otteluun kovin erilaisella kokoonpanolla kuin cupin loppuotteluun viime sunnuntaina. Maalivahdiksi nousi 20-vuotias Jakob Tånnander. Kärjessä ei viilettänyt Roope Riski vaan Anthony Olusanya. Myös muita vaihtoja klubikäskijä Toni Koskela oli tehnyt.

Ottelua ehdittiin pelata vain kahdeksan minuuttia, kun HJK teki klassisen perusmaalin. Lucas Lingman antoi kulmapotkun, ja Daniel O’Shaughnessy puski pallon maaliin.

Ottelu ehti vanheta 25. minuutille, kun Lingman pääsi laukomaan vapaapotkun läheltä rangaistusaluetta. Laukaus viuhui muurin ohi ja painui Ilves-maalin alanurkkaan.

Lingmanin maalista ehti kulua vain viisi minuuttia, ja ottelussa koettiin 17-vuotiaan Casper Terhon tähtihetki. Hieno murtautuminen rangaistusalueelle ja pallo painui yläkulmaan. Maali oli Terholle kauden toinen.

Toisella puoliajalla maalipaikat olivat vähissä. Ilves sai pallon kerran maaliviivalle.

Voitolla HJK palasi Veikkausliigan paalupaikalle. Kasassa on kaksi voittoa ja yksi tasapeli. IFK Mariehamn on ainoa joukkue, joka on voittanut kaikki ottelunsa – saarelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua.

Tiistai-illan toisessa liigaottelussa cupmestari KuPS kävi ryöstöretkellä Lahdessa. Runsasmaalinen ottelu päättyi kuopiolaisten 4–2-voittoon.

Football news:

Griezmann about MLS: The contract with Barca is valid until 2024. Then it's time to go to the United States
Tiago Alcantara: I hate modern football. VAR robs the game of adventurism. Referees must make mistakes, as do players
FIFA for homophobic chants of fans punished the national team of Mexico with the closure of the stands and a monetary fine
Afellay on Messi: He often vomited in the toilet right before going on the pitch - so strong was the pressure
Real Madrid likes Pau Torres, but the transfer of the Villarreal defender is more likely in the summer of 2022
Lovren on hitting Chic in the Face: Funny penalty
Bayern is Interested in Dumfries, his compensation is 15 million euros. Defender scored 2 goals at the Euro