Finland

Jalkapallo | Gerd Müllerin vaimo kertoo, että ”Der Bomber” ei haluaisi Robert Lewandowskin rikkovan ikuisena pidettyä maaliennätystä – ”40 maalia on tarpeeksi”

Lewandowskilla on kaksi ottelua aikaa saavuttaa Müllerin ennätys.

Robert Lewandowski on tehnyt 38 maalia tämän kauden Bundesliigassa.­

Jalkapallolegenda Gerd Müllerin vaimon Uschin mukaan takavuosikymmenten maalitykki olisi iloinen, jos Bayern Münchenin puolalaiskärki Robert Lewandowski saavuttaisi Müllerin 49 vuotta vanhan Bundesliigan yhden kauden maaliennätyksen.

Uschi kuitenkin alleviivasi, että Gerd toivoisi nimenomaan jaettua ennätystä, ei sitä, että Lewandowski rikkoisi sen.

Lewandowski teki viime lauantaina kolme maalia, kun Bayern huipensi mestaruuden varmistaneen päivän 6–0-voitolla Borussia Mönchengladbachista. Puolalainen on latonut 39 liigamaalia tällä kaudella ja on yhden täysosuman päässä Müllerin kauden 1971–72 saaliista.

Peliuransa aikana lempinimen ”Der Bomber” saaneen Müllerin, 75, terveydentila on huono, ja hän kärsii dementiasta. Bayernin ja Länsi-Saksan maalikoneen vaimo avasi Bild-lehdelle, miltä Lewandowskin maalitehtailu hänen miehestään tuntuisi.

”Gerd olisi iloinen hänen puolestaan ja onnittelisi häntä (Lewandowskia) ensimmäisenä. Gerd oli aina ihmeissään, kun kukaan ei saavuttanut häntä pitkään aikaan”, Uschi kertoi lehdelle.

”Olen vakuuttunut siitä, että Lewandowski tekee sen. Hän on pelannut upean kauden ja on kova tekemään töitä.”

Lewandowskilla, 32, on kaksi ottelua aikaa saavuttaa Müllerin merkkipaalu. Lauantaina Bayern kohtaa vierasviheriöllä keskikastin Freiburgin ja seuraavana viikonloppuna kotona Augsburgin.

Uschi Müllerin mukaan kahden eri aikakauden pelaajien vertailu on turhaa, koska laji on muuttunut.

”Et voi vertailla näitä kahta. Robert on urheilija, Gerd oli taiteilija”, vaimo tiivisti.

”Gerd oli kuin kumipallo. Hänen jaloilla seisoi koko ajan kaksi miestä pitelemässä häntä. Robertin kohdalla tämä on mahdotonta. Hän on niin urheilullinen.”

Uschi Müller arvostaa Lewandowskia pelaajana, mutta hänellä on viimeisille kierroksille yksi pyyntö.

”Hyvä Robert Lewandowski, 40 maalia on tarpeeksi.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it