Finland

Jasmin Ngon kokkailuja katsoo TikTokissa 50 000 seuraajaa – näin hän tekee ihanan pehmeää jäätelöä alle kymmenessä minuutissa

Ngo innostui kokkailemaan seuratessaan äitiään, joka tunnetaan Hellapoliisi-sivustostaan.

TikTokin @jasmin.ngo-kanavalta tunnettu Jasmin Ngo, 27, näyttää videollaan, kuinka helposti syntyy itse tehty maapähkinävoi. Pähkinät murskaksi, sokeria ja suolaa oman mielen mukaan, ja valmista.

– Pyrin jakamaan mahdollisimman helppoja ja nopeita ruokia, joihin myös minulla on töiden, omatoimisen yrittäjyyden ja TikTokin ohella aikaa, Ngo avaa reseptiensä ideaa.

Hänen mukaansa itse tehty maapähkinävoi maistui samalle kuin kaupassa, mutta oli puolet halvempaa. Viikonloppuna hän aikoo kokeilla Nutellan tekoa.

– Ruoka maistuu paremmalta, jos se on omatekemää.

Jasmin Ngon seuraajat pitävät TikTok-kokkaajan positiivisuudesta.­

Alunperin Ngo perusti tilinsä matkailu- ja ravintolavinkkejä varten, mutta keskittyy nykyään ruokiin ja resepteihin rajoitusten vuoksi. Yleensä hän tykkää käydä testaamassa ravintoloita ja yrittää usein kopioida kotona niiden annoksia.

– Koska en ole päässyt pitkään aikaan matkustelemaan, sisältö on muuttunut ruokapainotteisemmaksi. Säästelen vielä tarinoita matkoiltani.

Ngon isä on kotoisin Vietnamista, ja Ngo on asunut pari vuotta eri puolella Aasiaa.

– Minulla ei ole lempiruokaa, koska tykkään kaikesta, mutta aasialainen ruoka on ehdottomasti parasta.

Viime syksynä hän vietti vaihtovuotta Yhdysvalloissa, ja kertoi kokemuksistaan Ilta-Sanomille syyskuussa.

Ngo kertoo saavansa inspiraatiota ruoanlaittoonsa kaukokaipuustaan. Kun hänelle tulee ikävä jotain ruokaa, hän selvittää, miten voisi valmistaa sen itse.

– Rakastan kuplateetä, jota olen juonut ulkomailla. Maistoin sitä kesällä Linnanmäellä, ja sain inspiraation tehdä sitä itse.

Suomessa Ngo käy viikoittain aasialaisia raaka-aineita myyvissä kaupoissa. Sieltä hän löysi myös kuplateehen tarvittavat valkoiset helmet.

– Yritin etsiä mustia ja poksuvia versioita, mutta niitä ei löytynyt Suomesta.

Positiivisuudella seuraajia

Viime tammikuussa Ngo jakoi kanavallaan videon, jossa hän valmistaa kolmea eri makuista jäätelöä vain kymmenessä minuutissa. Videolla hän laittaa kuohukermasta ja kondensoidusta maidosta tehdyn seoksen kolmeen eri kippoon ja maustaa ne Baileys-liköörillä, After Eight -suklaalla ja salmiakilla.

Ngo kertoo, että videota on katsottu yli 200 000 kertaa.

– Jäätelöstä tuli ihanan kermaista ja pehmeää. Seuraajani innostuivat kokeilemaan reseptiä ja lisäsivät jäätelöön esimerkiksi suklaata, keksimuruja ja Jägermeister-likööriä. Jotkut olivat lisänneet sulatettuja mansikoita, jolloin jäätelöstä oli tullut jäistä.

Ngo julkaisi ensimmäiset videonsa TikTok-kanavallaan viime kesänä, ja nyt hänellä on jo lähes 50 000 seuraajaa.

– Uskon 50 000 rajan menevän tänään rikki. Ainakin olen tehnyt jo videon sitä varten, Ngo kertoo perjantaina.

Ngo kertoo saaneensa seuraajiltaan hyvää palautetta erityisesti positiivisuudestaan, kivoista vinkeistään ja tarinoistaan.

– Seuraajat tykkäävät myös äänestäni, mikä on hauskaa, koska nuorena minua sanottiin kovaääniseksi ja ääntäni ärsyttäväksi.

Kokkaava perhe

Ngon innostus ruoanlaittoon on tullut kotoa. Hänen molemmat vanhempansa ovat ammattikokkeja, äiti Kati Jaakonen tunnetaan Hellapoliisi-sivustostaan. Ngo kertoo olleensa 12-vuotias, kun hänen äitinsä alkoi kirjoittaa ruokablogia kotoa käsin.

– Hän saattoi kokata blogiaan varten 20 eri ruokaa päivässä.

Luonnollisesti Ngo ja hänen kolme sisarustaan saivat toimia koemaistajina sekä apukokkeina.

– Nautimme kaikki kokkailusta. Nuorin, 15-vuotias siskoni on saanut ruoan aina valmiina pöytään, mutta myös hän on pikkuhiljaa alkanut opetella ruoanlaittoa.

– Meidänkin kaapista löytyy myös maksalaatikkoa ja purkkihernekeittoa, eikä mitään gourmeeta, Ngo huomauttaa.

Ngo korostaa itse olevansa harrastelijakokki, jolle ruoanlaitto on intohimo. Edelleen hän menee välillä päiväksi kotiin kokkaamaan äitinsä kanssa toistakymmentä ruokaa. Heiltä ilmestyy yhteinen kirja ensi viikolla.

– Sain myös äitini houkuteltua TikTokiin!

Football news:

Neymar: I owe Mbappe the adaptation in France and the joy of being here
Joao Felix was injured again. He will miss 10 days
The Bundesliga said goodbye to Monday's matches with Hoffenheim and Bayer zeros. Their cancellation was sought by fans
Mino Raiola: Borussia do not want to sell Holand in the summer. I respect this position, but this does not mean that I agree with it
Alexander Golovin: I enjoy giving such programs. This is my job
West Brom have scored 8 goals in their last 2 matches. For the previous 10 games, only 6 goals were scored
VAR did not count West Brom's goal for offside. Although the author of the goal was probably in the right position