Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jimmy Hayesin, 31, ruumiinavauksen löydökset järkyttivät – karmea totuus sai toisen NHL-pelaajan kertomaan salaisuutensa

Colin Wilson kertoo kokaiiniaddiktiostaan Players’ Tribunen kirjoituksessa. Hän toivoo, että ongelmasta ei enää vaiettaisi NHL:ssä.

Colin Wilson edusti NHL-urallaan Nashville Predatorsia ja Colorado Avalanchea. Kuva vuodelta 2019.

Kun ex-NHL-pelaaja Jimmy Hayesin kuolinsyy selvisi, toinen entinen huippupelaaja Colin Wilson päätti kertoa totuuden omasta sairaudestaan.

Elokuussa äkillisesti 31-vuotiaana kuolleen Hayesin kuolinsyyksi paljastui kokaiinin ja kipulääkkeen yliannostus, mikä oli järkytys hänen perheelleen ja koko taalaliigan yhteisölle.

– Hän oli kaunis, kunnollinen poika, joka teki hirveän virheen ja maksoi siitä hengellään, Hayesin isä Kevin Hayes suri Boston Globessa.

Hayesin ikätoveri, 632 NHL-ottelua urallaan pelannut Colin Wilson rohkaistui Hayesin perheen avoimen ulostulon myötä puhumaan itsekin vaietusta ja vaikeasta aiheesta.

– Totuus on, että olin addikti, Wilson sanoo The Players’ Tribunen tuoreessa kirjoituksessaan.

Wilson oli kirjoittanut Players’ Tribuneen, avoimista ja rehellisistä tarinoista tunnettuun foorumiin jo vuosi sitten, mutta silloin hän ei ollut valmis kertomaan totuutta addiktiostaan. Hän salasi sen.

Hayesin kohtalon paljastumisen jälkeen hän ei kehdannut enää peitellä omaansa.

– Kun näin Boston Globen jutun Jimmy Hayesin ruumiinavauksen tuloksista, kaikki mitä olin salannut omasta addiktiostani vyöryi mieleeni. Olen ollut kaksi ja puoli vuotta kuivilla. Se, mitä tapahtui Jimmylle, olisi voinut tapahtua kenelle tahansa meistä. Se olisi voinut tapahtua minulle., Wilson kirjoittaa.

Wilson oli tuntenut Hayesin 16-vuotiaasta asti.

Jimmy Hayes kuoli elokuussa äkillisesti kokaiinin ja kipulääkkeen yliannostuksen.

Wilson kärsii OCD:stä eli pakko-oireisesta häiriöstä. Vuonna 2018 elämä oli käynyt sietämättömäksi.

– OCD:ni on vakavaa sorttia. Minulle tuli näitä voimakkaita ajatuksia, jotka veivät minut syvälle synkkyyteen. En enää tiennyt, kuka olin tai kuka halusin olla.

Samaan aikaan hän pelasi maailman parhaassa kiekkoliigassa Colorado Avalanchen riveissä. Wilson ei kuitenkaan tuntenut oloaan normaaliksi ja jopa katsekontaktin ottaminen muihin ihmisiin pelotti häntä.

Edes hetken mielenrauhan tai ohikiitävän onnentunteen saavuttaakseen hän oli alkanut käyttää huumeita, mikä vain pahensi tilannetta. Kirjoituksessaan Wilson puhuu paljon kokaiininkäytöstään.

Se riistäytyi käsistä ja tuhosi hänen uransa.

Nyt Wilson on saanut apua ja sanoo olevansa tiellä parempaan. Hän kiittää NHL:ää ja sen pelaajayhdistystä tuesta.

– Mutta mielestäni NHL ja kaikki isot liigat voivat tehdä vielä enemmän sen suhteen, mitä on tapahtumassa tällä hetkellä. Ja meidän täytyy kutsua sitä sen oikealla nimellä: se on kriisi, Wilson sanoo.

Hänen mukaansa kokaiini on edelleen tabu pukukopeissa. Wilson kertoo tietävänsä, että NHL:n pukukopeissa on ihmisiä, jotka käyvät läpi vastaavaa, mitä hän koki aiemmin. Wilson kirjoittaa, ettei hän näiden pelaajien jäävän yksin.