Finland

Jopa 45 vuoden vankeus uhkaa 70’s Show -tähteä – epäilyjä seksuaalisesta väkivallasta jo kolme vuotta sitten

Danny Masterson pidätettiin syytettynä kolmesta raiskauksesta.

Danny Masterson pidätettiin syytettynä kolmesta raiskauksesta.

44-vuotias yhdysvaltalaisnäyttelijä Danny Masterson pidätettiin syytettynä kolmesta raiskauksesta. Masterson tunnetaan 70’s Show -hittisarjan Steven Hydena. Sarjaa esitettiin 2000-luvun alussa kahdeksan tuotantokauden verran. Suomessa 70’s Show pyöri Nelosella, ja myöhemmin TV5:lla.

Mastersonia voi uhata jopa 45 vuoden vankeustuomio, jos hänet todetaan syylliseksi raiskauksiin. Los Angelesin piirikunnan syyttäjäntoimisto kertoi tapauksesta keskiviikkona. Masterson vapautettiin jo pian pidätyksen jälkeen takuita vastaan. Mastersonin asianajaja kiistää syytteet.

Kolmen raiskauksen epäillään tapahtuneen Mastersonin Hollywood Hillsissä Los Angelesissa sijaitsevassa kodissa vuosina 2001-2003. Raiskaukset kohdistuvat kolmeen eri naiseen.

The New York Timesin mukaan Mastersonia epäillään loppuvuonna 2003 23-vuotiaan naisen raiskauksesta, ja samana vuonna 28-vuotiaan naisen raiskauksesta. Lisäksi Mastersonia epäillään 23-vuotiaan naisen raiskauksesta vuonna 2001.

70’s Show’sta tunnetuksi tullut Masterson näytteli suoratoistopalvelu Netflixin The Ranch -sarjassa, mutta hänet kirjoitettiin sarjasta ulos vuonna 2017 raiskaussyytösten vuoksi. Tuolloin neljä naista kertoivat Mastersonin käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväksi. Poliisi aloitti aiheesta tutkinnan, ja Masterson sai The Ranchista potkut. Tutkinnasta ei seurannut syytettä.

Danny Masterson 70’s Show -sarjan näyttelijöiden yhteiskuvassa. Nuori Masterson on keskirivissä vasemmalla.

Nyt ilmi tulleet epäilyt ovat ensimmäiset sitten vuoden 2017, kirjoittaa HuffPost.

Daily Mail kirjoittaa, että Masterson haukkui helmikuussa vuoden 2017 tapauksen naiset, ja sanoi heidän häntä ja skientologiakirkkoa vastaan aloittamansa oikeusjutun olevan ”häpeällistä rahanahnehdintaa”. Mastersonia syyttäneet naiset olivat hänen entisiä tyttöystäviään.

Daily Mail kertoo, että piirikunnan syyttäjän toimiston edustaja on kertonut, että Mastersonia vastaan olisi nostettu kaksi muutakin tapausta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta niitä ei otettu käsittelyyn vajavaisten todisteiden ja väitetyn rikoksen vanhentumisajan takia.

Danny Mastersonin asianajaja kiistää väitteet seksuaalirikoksista.

Danny Masterson on ollut naimisissa näyttelijä Bijou Phillipsin kanssa vuodesta 2011. Daily Mail kertoo, että pari on järkyttynyt Mastersonia kohtaan tehdyistä syytöksistä.

– Tietenkin herra Masterson ja hänen vaimonsa ovat täysin shokissa näiden lähes 20 vuotta vanhojen epäilysten yhtäkkiä johdettua syytteisiin, mutta he ja heidän perheensä tietävät, että lopulta totuus paljastuu, Mastersonin asianajaja Tom Meserau sanoo Daily Mailin mukaan tiedotteessa.

– He, jotka tuntevat herra Mastersonin tietävät hänen luonteensa, ja tietävät epäilysten olevan paikkansapitämättömiä, Meserau selvittää.

Danny Masterson ja Sam Elliott Netflix-sarjassa The Ranch.

Vuonna 2017 ilmi tulleiden epäilysten neljän naisuhrin uskotaan kuuluneen skientologiakirkkoon, jossa myös Masterson oli aktiivisesti jäsenenä. Seksuaalisten hyväksikäyttöjen kerrotaan tapahtuneen 2000-luvun alussa. Daily Mailin mukaan Mastersonia tuolloin syyttäneet naiset kertoivat erillisissä tapauksissa Mastersonin muun muassa pakottaneen heidät harrastamaan seksiä, uhkailleen alastonkuvien levittämisellä, huumanneen ja hyväksikäyttäneen heitä.

HuffPost kertoo, että naiset haastoivat vuonna 2019 Mastersonin, skientologiakirkon ja sen johtaja David Miscavigen oikeuteen. Naisten mukaan skientologiakirkko yritti vaientaa heidän epäilynsä Mastersonia kohtaan. Daily Mail kirjoittaa naisten kertoneen, että kirkko olisi häirinnyt ja vakoillut naisia heidän syytöstensä jälkeen. Masterson pyysi tuolloin tuomaria heittämään oikeusjutun roskikseen, ja skientologiakirkko on siirtynyt tapauksen kanssa välimiesmenettelyyn, kertoo Daily Mail.

Football news:

Ronaldo posted a photo of the celebration after Torino's goal: I love this feeling😉 💪 🏼
Flick about Lewandowski and the Golden ball: Why not? He laid the foundations
Jurgen Klopp: my two main Champions League favourites are Bayern and Manchester City
Cheryshev made an assist in La Liga for the first time since September
Muller of the victory in the German Cup: a Bit of a sad moment. There were no fans in this final
Lampard on 3-0 with Watford: a dry Win at home, three goals scored-Chelsea played very well
Pulisic on 3-0 with Watford: Chelsea needed this win. We are confident that we can get into the top 4