Taloustieteilijä, kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoo Helsingin Sanomissa olevansa käytettävissä kokoomuksen pormestariehdokkaaksi pääkaupungissa.

Vartiaisen nimi nousi esiin heti Kirsi Pihan vetäydyttyä kokoomuksen ehdokkaan paikalta ja hänen valintaansa pormestariehdokkaaksi voi pitää hyvin todennäköisenä. Ehdokkaasta päättää kokoomuksen Helsingin piirin ylimääräinen kokous ensi maanantaina.

Vartiainen kertoo Helsingin Sanomissa näkemyksiään pääkaupungin tulevaisuudesta. Suurkaupungeissa asunut Vartiainen sanoo, että ”minun makuuni Helsinki on vähän liian pieni, mutta onneksi kaupunki kasvaa ja kehittyy”. Hänen mukaansa kaupungin tulee panostaa kasvuun eli ”asuntoihin, kaavoittamiseen ja infraan”.

Hän avaa myös suhtautumistaan maahanmuuttoon. Vartiaisen mukaan työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan, sillä ”tulevaisuuden menestyjiä ovat ne kaupungit, jotka vetävät puoleensa nuoria ja maahanmuuttajia”.

Humanitaarisesta maahanmuutosta Vartiainen ajattelee omien sanojensa mukaan ”vasemmistoliiton ja vihreiden lailla, että Suomen pitää olla sellainen maa, jonne voi tulla vaikeista oloista hoitamaan haavojaan, opiskelemaan ja tekemään töitä”.

”Mutta samalla ajattelen, että on ihmisen velvollisuus ottaa vastuuta ja elättää itsensä”, hän linjaa korostaen tarvetta puuttua Suomen huonoon onnistumiseen turvapaikanhakijoiden työllistämisessä.

”Ei ole yhteiskunnallisesti kestävää, että otamme tänne ihmisiä, jotka jäävät laajassa mitassa elämään tulonsiirtojen varassa. Tämä on vasemmiston ja vihreiden sokea piste.”