Havis Amandan patsas vaahdon vallassa sunnuntai-iltana. IL

Muistatteko, kun Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat nappasi MM - kultaa kolme viikkoa sitten?

Niin no, totta kai .

Tuolloin Helsingin Kauppatorin laidalle pystytetyssä Havis Amandan eli tuttavallisemmin Mantan suihkulähteessä järjestettiin riemukkaat vaahtobileet voiton kunniaksi .

Ilmapiiri oli voitoin jälkeisinä päivinä kärjistetysti se, että koko Suomi oli sekaisin. Löikö Mörkö sisään - huutoja kuului pitkin maita ja mantuja vielä ainakin voittosunnuntain jälkeisenä tiistaina .

Mutta voisiko olla niin, että joku megafani juhlisi mestaruutta edelleen? Havis Amandan suihkulähde on nimittäin sunnuntai - iltana vaahdon peitossa kuin odottaakseen vaahtobilettäjiä . Suihkulähteen lähistöllä ei ollut pesulapalvelun edustajia, joten on mahdollista, että joku tavan kansalainen – tai hieman liiankin kovan luokan leijonafani – on käynyt sujauttamassa kylpyvaahtoa suihkulähteeseen .

Helsingin poliisin johtokeskuksesta ei osattu sanoa, onko poliisi tietoinen vaahtolähteestä tai onko siihen liittynyt jotain poliisitehtävää . Ilkivallan mahdollisuutta ei kuitenkaan suljettu pois .

Helsingin kaupunkiympäristön viestintäpäällikkö Heikki Mäntymäki kuulee Havis Amandan orastavista vaahtobileistä Iltalehdeltä . Hänellä ei ole tietoa mistä on kyse .

Iltalehti ei tavoittanut sunnuntai - iltana kaupungin katujen ylläpitotyöstä vastaavan Staran edustajia kommentoimaan sitä, voisiko kyseessä kuitenkin olla suihkulähteen peseminen – vaikka kuten sanottua, pesijöitä ei paikalla näkynyt .

Jos kyseessä olisi joku Suomen voittoa edelle juhliva henkilö tai taho, niin tiedoksi : kyllä, Mörkö löi sisään .

Ainakaan noin kello 18 suihkulähteessä ei ollut pulikoijia vaahdosta huolimatta. IL