Suomen koronatilanne on eurooppalaisittain erittäin hyvä. Kuva Helsingistä. sami kuusivirta

Koronavirusilmaantuvuus on kääntynyt laskuun valtaosassa Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen maista, ilmenee Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus ECDC:n tuoreista luvuista.

Viikon takaiseen verrattuna ilmaantuvuus on kasvanut vain Latviassa, Liettuassa, Tanskassa ja Irlannissa, ja niissäkin vain hieman. Ainakin yksi selitys ilmiölle lienee koronavirusrokotusten tasainen eteneminen: torstaihin mennessä 30,6 prosenttia EU- ja ETA-maiden aikuisväestöstä on saanut ECDC:n mukaan vähintään yhden rokoteannoksen.

Alueen korkein koronailmaantuvuus on edelleen Kyproksella, jolla on todettu kahden viikon aikana 1145,4 uutta koronatartuntaa 100 000 asukasta kohden. Perässä ovat Ruotsi (691,5) ja Kroatia (673,3).

Myös korkeimmat koronakuolleisuusluvut ovat tismalleen samoissa maissa kuin viikko sitten. Unkarissa on todettu kahdessa viikossa 258,7 uutta, tautiin liittyvää kuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Sen jälkeen listalla ovat Bulgaria (186,6) ja Puola (157,3).

Suomen koronatilanne on eurooppalaisittain erittäin hyvä. Suomen koronailmaantuvuus (55,4) on alueen toiseksi matalin Islannin jälkeen. Koronakuolleisuus on puolestaan Suomea (4,3) pienempi vain Islannissa ja Portugalissa.

Jos alla oleva taulukko ei näy, voit katsoa sen myös täältä.