logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Finland

Kalasatamaan pitäisi rakentaa kahdeksan tornia, mutta edes toisesta ei ole rakentamis­päätöstä – SRV lupaa ”ulostuloa”

”Ulos tullaan”, rakennusyhtiö SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen muotoilee heti aluksi. Se on hänen vastauksensa kysymykseen: mitä kuuluu Kalasataman Redin Loistolle?

Loisto on seuraava asuintorni, jonka on määrä nousta kauppakeskuksen yllä jo seisovan Majakan rinnalle. Rakentamisen piti alkaa viime kesänä, mutta aloitus on myöhästynyt.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Viime viikolla SRV julkisti historiansa ensimmäisen tappiollisen tuloksen.

Lue lisää: Redistä syntynyt yli 40 miljoonan euron tappio painoi SRV:n historialliseen ahdinkoon – HS kysyi kolme kysymystä rakennusyhtiön tulevaisuudesta

Nieminen voi tarkoittaa vastauksellaan kahta asiaa: ensiksikin sitä, että asuintornin rakentaminen tosiaan on aloitettu juuresta ja pian se tulee ulos eli nousee ylös kauppakeskuksen rakenteista kaupunkilaisten näkyville.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Tai sitten Nieminen tarkoittaa, että yhtiö tulee piakkoin ulos julkisuuteen tiedottaakseen rakentamisen aloittamisesta ja asuntojen markkinoinnista.

Tai sitten hän tarkoittaa molempia?

HS:n tiedon mukaan SRV on ilmoittanut eräälle asunnon varanneelle, että Loiston rakentaminen on alkanut. Pitääkö se paikkansa, varatoimitusjohtaja Nieminen?


Mainos (Teksti jatkuu alla)


”Lopullista rakentamispäätöstä ei ole tehty. Nyt ollaan ennakkomarkkinoinnissa ja sitten aloitetaan asuntomyynti. Hyvältä se nyt näyttää”, varatoimitusjohtaja suostuu sanomaan.

Asuntoja 32-kerroksiseen ja 124 metrin korkeuteen ulottuvaan Loistoon tulee 249. Niiden varaus on ollut meneillään, ja kun SRV tekee Niemisen tarkoittaman lopullisen rakennuspäätöksen, alkaa asuntojen myynti.

SRV:n asuntomarkkinoinnin verkkosivujen mukaan huoneistoista oli tiistaina 12. helmikuuta varattu 86. Se on vajaa kolmannes. Lisäksi 51 huoneistoa oli alustavasti varattu.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Yhteensä Kalasatamaan on määrä nousta kahdeksan tornia, joista käytännössä seitsemän on sovittu valmistuvan vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lue myös: Onko Kalasataman urakka mahdoton? Ensimmäinenkin tornitalo on myöhässä, ja SRV:n pitäisi rakentaa kuusi tornia lisää kuudessa vuodessa

Loisto nousee Majakan tapaan kauppakeskus Redin kerrosten lävitse ylös. Sen perustukset ovat kauppakeskuksen uumenissa, ja tavallisen kaupunkilaisen silmille rakennus näyttäytyy vasta, kun varsinainen rakentaminen alkaa kauppakeskuksen yläpuolella.


Mainos (Teksti jatkuu alla)


Tämän piti tapahtua jo viime kesänä. Mikä rakentamisen aloittamista on viivästyttänyt?

”Olemme tehneet Majakkaa ja hakeneet oppia siitä . . . joitakin teknisiä ratkaisuja ja toteutuksen logistiikkaa. Tällainen korkea rakentaminen on kuitenkin uutta Suomessa”, Nieminen sanoo.

Majakan työmaahan seisoi muun muassa, kun jo rakennettua ulkopinnoitetta säädettiin paremmaksi?

”Se oli yksi asia. Koko ajan opitaan. Ulos tullaan.”


Themes
ICO