Finland

Kari ajeli kaikessa rauhassa traktorin perässä – pian kameralle tallentui takana tulleen kuorma-auton törkeä teko: ”Ihmettelen, ettei mitään sattunut”

Kuorma-auton kuljettaja rikkoi ainakin kolmea liikennesääntöä, arvioi liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja.

Henkilöautoa Turun suunnasta kohtia Pori ajanut Kari havahtui erikoiseen ohitukseen maanantaina aamupäivällä.

Kello oli noin puoli 11.

Kasitiellä, Mynämäen liepeillä ajanut Kari näki, miten kuorma-auto lähti hurjannäköiseen ohitukseen risteysalueella.

– Se oli vaarallisen näköinen ohitus. Ihmettelin, ettei mitään sattunut, Kari kertoo IS:lle.

– Se oli erittäin piittaamatonta. Varsinkin, kun se oli risteysalue ja vastaan tuli autoja. Hän ajoi keskeltä, jossa ei ollut edes mitään toista kaistaa. Se ajoi tilanteenkin jälkeen noin sataa kilometriä tunnissa, Kari jatkaa.

Karin mukaan tapahtuma-alueella oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Kari arvelee, että kuorma-auton kuski tympääntyi siihen, kun Kari ajoi hitaasti edellä ajaneen traktorin perässä.

– Siitä se varmaan suivaantui, kun mä en lähtenyt ohitse. Traktori ajoi noin 50 kilometrin tuntinopeudella. Mä odotin, että risteysalue loppuisi, jonka jälkeen vasta olisin päässyt ohitse. Hän ei jaksanut odottaa mun takana, Kari sanoo.

Ohitus tallentui Karin kuvaamalle videolle, jonka näet tämän artikkelin yhteydestä. Videolta on nähtävissä, että auto kuului hollantilaiselle kukkayhtiölle.

Kari soitti tapahtuneen jälkeen hätäkeskukseen.

Hätäkeskuksesta kerrottiin Karille, että sieltä oltaisiin poliisipartioihin yhteydessä. IS ei tavoittanut Lounais-Suomen poliisia kommentoimaan asiaa maanantaina puolen päivän aikoihin.

IS näytti videon poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajalle, ylikomisario Dennis Pastersteinille. Hänen arvionsa mukaan kuljettaja rikkoi kolmea eri liikennesääntöä.

– Ensinnäkin kuljettaja ylittää sulkuviivan. Sitten hän ajelee sulkualueella, mikä on myös kiellettyä. Kuljettaja tekee myös ohituksen risteysalueella, mikä sekin on kiellettyä, Pasterstein arvioi.

Hänen mukaansa raskauttavana tekijänä tässä tapauksessa on se, että raskas ajoneuvo teki useita ohituksia.

– Lisäksi raskauttavana tekijänä on se, että vastaan tuli muuta liikennettä.

– Tilanteesta näkee, ettei toi kovin turvallinen setti ole. Tämä on hyvin lähellä vakavaa piittaamattomuutta, Pasterstein jatkaa.

Football news:

Hazard will be hard to convince to leave Real Madrid. He receives 15 million euros, his contract is valid for another 3 years
Neymar will receive 30 million euros a year under a new contract with PSG
Ronald Koeman: I hope that the VAR and the referees will make fair decisions for us and for Atletico
Ramos is unlikely to play against Sevilla. He has been out of the Real Madrid squad for two days
President of Bavaria: There will be no expensive transfers. There is no need for them, we have an incredibly strong team
Statement from Real Madrid, Barca and Juve: We regret that the founding clubs of the Super League signed a commitment to UEFA yesterday. This is inconsistent
The amount of the Holand deal may reach 200 million euros. Real Madrid won't pay that much